• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Εμπορικός Σύλλογος Δύμης: Πρώην και νυν διοίκηση ζητούν άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την “ανάσταση” της αγοράς

dytikanea by dytikanea
22 Δεκεμβρίου 2019
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Εμπορικός Σύλλογος Δύμης: Πρώην και νυν διοίκηση ζητούν άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την “ανάσταση” της αγοράς
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μπαίνουμε στην τελική χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη ευθεία. Ο εμπορικός κόσμος της Κάτω Αχαϊας, και της Δυτικής Αχαϊας γενικότερα, ελπίζει ν’ ανασάνει κάπως πιο άνετα, πιο ζωηρά αυτό το 15νθήμερο.
Θα συμβεί όμως αυτό ή μήπως η αγορά θα παραμείνει παγωμένη; Πόσο ανησυχεί ο εμπορικός κόσμος της περιοχής και για το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της διαρροής του καταναλωτικού κοινού προς την αγορά της Πάτρας;
Και κάτι πιο μακρινό: όταν, με το καλό, λειτουργήσει κανονικά ο Προαστιακός και όταν, με το καλό, κατασκευαστεί και η Πατρών-Πύργου, μήπως ανοίξει διάπλατα η…κερκόπορτα προς Πάτρα, αφού η απόσταση θα μειωθεί θεαματικά;
Πώς μπορεί ν’ αντιδράσει η εμπορική οικογένεια της Κάτω Αχαϊας και της ευρύτερης περιοχής ώστε ν’ αποφευχθεί κάτι τέτοιο;
Η «Π» ζήτησε τις απόψεις δύο προσώπων: του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δυτικής Αχαϊας Παναγιώτη Κουνάβη, που είχε διατελέσει και πρόεδρος του εμπορικού κόσμου και του νυν προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης, Κώστα Ρέλλου.

 

ΚΟΥΝΑΒΗΣ
-«Να μιλήσω με ειλικρίνεια; Η αγορά είναι νεκρωμένη… Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτό οφείλεται αφενός στην πολύ εξασθενημένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, αφετέρου στην παντελή έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων που θα έδιναν μια ώθηση στα καταστήματα, στην αγορά γενικότερα».
-«Πράγματι, τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες τραβάνε κοινό. Παίρνουν κοινό από τα μικρά καταστήματα της Κάτω Αχαϊας. Και για τα πολυκαταστήματα της Πάτρας ισχύει αυτό, αλλά και για τις μεγάλες αλυσίδες στην Κ. Αχαϊα. Και ο ανταγωνισμός γίνεται άνισος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις…».
-«Το τραπεζικό σύστημα δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα να σηκώσουν κεφάλι. Κατά συνέπεια, κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν χωρίς τραπεζική συμπαράσταση να συναγωνιστεί μια μικρομεσαία επιχείρηση μια μεγάλη».
-«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρξει δραστική παρέμβαση από τη δημοτική αρχή και από τον Εμπορικό Σύλλογο. Τι πρέπει ν’ αλλάξει για να πάρει μεγάλη ανάσα η αγορά και να σταματήσει η διαρροή προς Πάτρα; Να αλλάξει όψη η Κάτω Αχαϊα. Να γίνει πιο επισκέψιμη, να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, να αξιοποιήσει πολύ περισσότερο το καλοκαίρι της, το παραλιακό μέτωπό της. Να επιμηκυνθεί η καλοκαιρινή-τουριστική περίοδος και να πάρει πάνω της όλη η περιοχή. Αν γίνει αυτό, τότε και τα μικρομεσαία και πιο μικρά εμπορικά καταστήματα θα καταφέρουν να επιβιώσουν και τα πιο μεγάλα θα αντέξουν τον ανταγωνισμό με την Πάτρα. Μόνο αν η Κάτω Αχαϊα γίνει πιο σύγχρονη, πιο τουριστική, πιο ανταγωνιστική, μόνο τότε θα αλλάξει θεαματικά και η κατάσταση στο εμπορικό -επιχειρηματικό κομμάτι».
-«Πρέπει, κατά συνέπεια, η δημοτική αρχή να επέμβει άμεσα και να κάνει ό,τι είναι εφικτό από την πλευρά της για την ανάσταση της εμπορικής κίνησης και την δημιουργία μιας νέας ταυτότητας της πόλης. Χρειάζεται τόλμη, φαντασία, πρωτοβουλία. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Κάτω Αχαϊας ν’ αλλάξει όψη».

ΡΕΛΛΟΣ
-«Η περιοχή μας είναι πρωτίστως αγροτική, άρα οικονομικά εξαρτάται από την επιτυχία ή όχι της αγροτικής παραγωγής. Δεδομένου ότι η χρονιά δεν είναι η καλύτερη, η αγορά κινείται ανάλογα. Οι επιδοτήσεις που μόλις μπήκαν στους λογαριασμούς των αγροτών πιστεύουμε ότι θα θερμάνουν την εμπορική κίνηση.
Σας διαβεβαιώνω ότι στην πόλη μας σήμερα μπορεί κάποιος να βρει πλήρη γκάμα προϊόντων σε όλα τα είδη (ρουχισμού, υπόδησης, καλλυντικών, υφασμάτων, είδη δώρων, παιχνιδιών, επίπλων κλπ.) σε πολύ καλές τιμές και πολλή καλή ποιότητα».
-«Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αυτές σαν πόλη και σαν επιχειρηματίες, ώστε να κρατήσουμε τον καταναλωτή εδώ στην αγορά μας. Διαρροή προς την Πάτρα πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, όπως υπάρχει από την Πάτρα στην Αθήνα και ούτω καθεξής. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να ελαχιστοποιήσουμε αυτή τη διαρροή».
-«Σε συνέχεια όσων ανέφερα παραπάνω σχετικά με τις υποδομές που πρέπει να έχει η πόλη ώστε να υποδεχτεί και να διατηρήσει το καταναλωτικό κοινό, θέλω να προσθέσω ότι η Β’ Ανάπλαση μας δίνει το βήμα να βελτιώσουμε ή να καταστρέψουμε την πόλη μας. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άφησε τεράστιο πρόβλημα υποδοχής και στάθμευσης των επισκεπτών στην πόλη μας, με τα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατά και δυστυχώς επιζήμια.
Αναφέρω δε, ότι στην παρουσίαση της Β’ Ανάπλασης από τον Εμπορικό Σύλλογο 19/10, ψηφίστηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκομένους να επανεξεταστεί η μελέτη της Β’ Ανάπλασης και φυσικά να μην ξεκινήσει κανένα έργο εάν δεν έχουν εξασφαλιστεί οι χώροι στάθμευσης όπως όριζε η πρώτη ανάπλαση.
Μια Β’ Ανάπλαση χωρίς να λύνει τα προηγούμενα προβλήματα θα είναι ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο αλλά και για όλη την πόλη. Η ευθύνη βαραίνει την καινούργια Δημοτική Αρχή και όλους εμάς».
-«Τα πράγματα βέβαια δεν είναι μόνο μαύρα, η πόλη έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ένα νέο σχέδιο πόλης με όραμα και στόχο, είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τεράστια ώθηση. Σίγουρα μπορούμε να δώσουμε ταυτότητα και χαρακτήρα στην πόλη, αφού φαίνεται ότι η παραλιακή ζώνη είναι οδηγός.
Η καινούργια Δημοτική Αρχή θέλει ασφαλώς πίστωση χρόνου. Έχει να διαχειριστεί όπως φαίνεται σημαντικά τρέχοντα ζητήματα. Δυστυχώς όμως επαναλαμβάνω ότι η πόλη αυτή την στιγμή έχει αρρυθμία και ο χρόνος πιέζει.
Ας μην επιτρέψουμε και πάλι να γίνουν μεγάλα έργα στην πόλη χωρίς την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση».

πηγή: Πελοπόννησος

Tags: εμπορικος συλλογος δυμης δυτικα νεα
Previous Post

Τα ημερολόγια του συλλόγου Ριόλου για τη νέα χρονιά!

Next Post

Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται κατά 50.000 οι δικαιούχοι – Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση

Next Post
Κοινωνικό μέρισμα: Στα 700 ευρώ το ποσό που θα δοθεί – Τα κριτήρια

Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται κατά 50.000 οι δικαιούχοι - Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! Ή θα δηλώσεις το πότισμα, ή… ξέχνα τον υδρομετρητή!
  • Πρωτομαγιά στα Λουσικά: Η στιγμή που γέμισε δάκρυα όλα τα πρόσωπα! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σοβαρά τραυματίστηκε η δημοσιογράφος μετά την υποχώρηση σκάλας στο αεροδρόμιο Αράξου – Αναμένεται να χειρουργηθεί
  • Άραξος: Αυτοί είναι οι 3 τραυματίες που έπεσαν από σκάλα – Σοβαρές οι ευθύνες των διοργανωτών
  • Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Πριν να δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τα 10 μέτρα που έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους
  • Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι και τι συμβολίζει
  • Πάτρα: Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε κατάστημα εστίασης – Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Νέες προτάσεις και έργα σε συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ – Συνάντηση στο γραφείο του Γρ. Αλεξόπουλου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In