• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Εκπτώσεις με ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή – Τι ισχύει για κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ

dytikanea by dytikanea
7 Μαΐου 2021
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Εκπτώσεις με ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή – Τι ισχύει για κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή 9 Μαΐου τα μαγαζιά μπορούν να είναι ανοικτά καθώς ημερολογιακά η πρώτη Κυριακή ήταν η Κυριακή του Πάσχα. 

Ανοικτά μπορούν επίσης να είναι κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ), αλλά και τα καταστήματα τροφίμων. Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο και τα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%. Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 9 Μαΐου, η νομοθεσία προβλέπει ότι: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.newsit.gr/

Tags: Εκπτώσεις με ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή – Τι ισχύει για κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ
Previous Post

Φυλακισμένος φτιάχνει σπιτάκι για τον Πίνατ που υιοθέτησε ο Μητσοτάκης!

Next Post

Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας: Ψηφιακό μουσείο της ιστορικής μας κληρονομιάς

Next Post
Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας: Ψηφιακό μουσείο της ιστορικής μας κληρονομιάς

Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας: Ψηφιακό μουσείο της ιστορικής μας κληρονομιάς

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Τούρτα σοκολάτας με αφράτη μους και γκανάς
  • Ο γνωστός Αχαιός τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, ένα από τα θύματα των επιτήδειων για ΜΚΟ: «Είμαι σε σοκ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν απάτη»
  • Απάτες από ΜΚΟ: Πώς το κύκλωμα νομιμοποιούσε τα έσοδα από τις δωρεές – Οι εταιρείες βιτρίνα, τα στοιχήματα και τα 5,8 εκατ. ευρώ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • #Τί είπαν…
  • Πέθανε από καρκίνο η Κίρα Μαγκίν, θρήνος για την 34χρονη Ιρλανδή πρωταθλήτρια του στίβου
  • #Τί είπαν… Για όλα φταίει ο Αλεξόπουλος
  • #Τί είπαν…
  • Επέστρεφαν από τη δουλειά τρεις νοσηλεύτριες που ενεπλάκησαν στο σοβαρό τροχαίο στην Εθνική – Τέσσερις ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο
  • Σερ Πάτρικ Στιούαρτ: Η ζωή & η σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του θρυλικού ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In