Συνεχίζεται σταθερά από τη δημοτική Αρχή η προσπάθεια αξιοποίησης παλαιών δημοτικών ακινήτων, παραχωρώντας τα σε φορείς των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αποκτήσουν ξανά ζωή και να λειτουργήσουν ως χώροι πολιτισμού, δημιουργίας, συνάντησης και προσφοράς για τους κατοίκους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος επισκέφθηκε το Τζάιλο και τη Χαραυγή, έχοντας την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων και να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες.
Στο Τζάιλο, μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Χαραυγής Τάκη Γιώτη, τον υπ. Κοινοτικό σύμβουλο Απόστολο Κυριακόπουλο (Γιδιάρης), ο Δήμαρχος συναντήθηκε με κατοίκους του οικισμού, τον ιερέα του χωριού π. Ανδρέα Γιαννακόπουλο και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Παράλληλα, πραγματοποίησε αυτοψία στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Τζάιλου, το οποίο παραχωρήθηκε, κατόπιν αιτήματος, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής. Συζητήθηκαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε το κτίριο να καταστεί πλήρως λειτουργικό και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στη Χαραυγή, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, παρουσία και του Προέδρου του Συλλόγου Θοδωρή Γιαννακόπουλου και του υπ. Κοινοτικού Συμβούλου Γεώργιου Αδαμόπουλου. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Κοινοτικό Γραφείο και στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χαραυγής, το οποίο παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο, ώστε να λειτουργήσει ως Πολιτιστικό Κέντρο και χώρος φιλοξενίας εκδηλώσεων και δράσεων.
Στόχος του Δημάρχου είναι τα δημοτικά ακίνητα να μην παραμένουν ανενεργά, αλλά να αξιοποιούνται ουσιαστικά, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και ενισχύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή κάθε περιοχής.
Παρούσα στις επισκέψεις ήταν και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου.

