• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δυτική Αχαΐα – Μυλωνάς: Στις πληγείσες περιοχές με τον υφυπουργό – ΦΩΤΟ

dytikanea by dytikanea
1 Δεκεμβρίου 2021
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Δυτική Αχαΐα – Μυλωνάς: Στις πληγείσες περιοχές με τον υφυπουργό – ΦΩΤΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έναν υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό, τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τρεις γενικούς γραμματείς υπουργείων, το Βασίλη Παπαγεωργίου (Πολιτικής Προστασίας), το Δημήτρη Παπαγιαννίδη (Αγροτικής Ανάπτυξης), το Νίκο Κουλοχέρη (Οικονομικών) και μαζί τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Το κλιμάκιο της κυβέρνησης και της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τις πλημμυρισμένες περιοχές στο Μετόχι και στο Λάππα και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν «από πρώτο χέρι» την εικόνα για έκταση των ζημιών που έχουν σημειωθεί.

Ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια κατά της διάρκεια της οποίας ο Σπύρος Μυλωνάς ζήτησε μέτρα για τρεις κατηγορίες ζημιών. Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες και τους καλλιεργητές την καταγραφή των ζημιών και την προώθησα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Όσον αφορά κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες κλπ, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να γίνει δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών Τέλος ζήτησε σειρά έκτακτων χρηματοδοτήσεων προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΔ προκειμένου να αποκατασταθούν τα δημοτικά δίκτυα (ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, δημοτικός ηλεκτροφωτισμός, γεφύρια κλπ) που υπέστησαν σημαντικές ζημιές τις τελευταίες ημέρες.

«Ο Δήμος μας χτυπήθηκε σκληρά από το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Είχαμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό άμεσων παρεμβάσεων στη διάρκεια της κακοκαιρίας, προχωράμε σε καταγραφή των ζημιών και είμαστε σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια, τον ΕΛΓΑ και στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να έχουμε γρήγορες αποζημιώσεις στους πληγέντες, γρήγορη κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να καλυφθούν οι πλημμυροπαθείς ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε σημαντικές έκτακτες επιχορηγήσεις για να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα και τις δημοτικές υποδομές. Έχουμε εμπρός αγώνα σκληρό και δύσκολο» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Στην περιοδεία στις πληγείσες περιοχές ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Γρηγόρη Μάλλιαρη, Κυριάκο Ορλώφ, Κώστα Ταπεινό και Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο.

Tags: Δυτική Αχαΐα - Μυλωνάς: Στις πληγείσες περιοχές με τον υφυπουργό
Previous Post

Τα highlights από το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ! (Βίντεο)

Next Post

Κακοκαιρία – Δυτική Αχαΐα: Τί πρέπει να κάνουν όσοι υπέστησαν ζημιές

Next Post
Κακοκαιρία – Δυτική Αχαΐα: Ζημιές σε κατοικίες, αποθήκες, εργαστήρια, καταστήματα και καλλιέργειες – Τραγικός απολογισμός – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Κακοκαιρία - Δυτική Αχαΐα: Τί πρέπει να κάνουν όσοι υπέστησαν ζημιές

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Συνταγή για χοιρινό με πράσα και σέλερι
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου
  • #Σε είδα!…στο Pink the City 2026
  • Το Επίκεντρο+ παρουσιάζει την…καθιστή – σπονδυλωτή παράσταση «Κανα-πές»
  • Πάτρα: Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα
  • Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας
  • Ρούμπιο: Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος – Αξίζει έναν ισχυρό πρέσβη με την πλήρη εμπιστοσύνη του Τραμπ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
  • Επίδομα 400 ευρώ τον Νοέμβριο: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποιοι μένουν εκτός – Οι διορθώσεις, οι νέες αδικίες και οι στρεβλώσεις
  • Αστυνομικές ειδήσεις από τη Δυτ. Ελλάδα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In