Εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αλισσού Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη συλλογή των βιοαποβλήτων και την εν συνεχεία αξιοποίησή τους, πραγματοποιήθηκε προ ημερών.
Το κοινό που παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση προμηθεύτηκε επίσης, σχετικό υλικό, ακολουθώντας το πρότυπο που αναπτύχθηκε πρώτα στον Δήμο Χαλανδρίου με το πρόγραμμα Waste4Think και στη συνέχεια στον Δήμο Άνδρου με το πρόγραμμα SIRCLES, όπως ενημερώνει ο Καθηγητής του ΕΜΠ Γεράσιμος Λυμπεράτος.
“Ο Δήμος Δυτικής Αχαίας, με τη ΣΥΡΜΕΤ, τις Ελαιουργικές Πατρών και φυσικά το ΕΜΠ στο πρόγραμμα SYMSITES θα αναπτύξει πιλοτική εφαρμογή της συνεπεξεργασίας και αξιοποίησης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων οργανικής προέλευσης για την παραγωγή χρήσιμων προϊόντων όπως βιοαέριο, υδρογόνο, βιοπλαστικά, κόμποστ και νερό κατάλληλο για βιομηχανική χρήση. Η συνεργασία του ΕΜΠ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει σημαντικές προοπτικές!”, συμπληρώνει ο κ. Λυμπεράτος.