• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δυτική Αχαΐα: Δέσμευση Αλεξόπουλου στον πρόεδρο του συλλόγου “Πείρου” για τον Βιολογικό καθαρισμό

dytikanea by dytikanea
3 Μαρτίου 2025
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Δυτική Αχαΐα: Δέσμευση Αλεξόπουλου στον πρόεδρο του συλλόγου “Πείρου” για τον Βιολογικό καθαρισμό
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου “Πείρου” Δημήτρης Μπαρμπούνης για τον βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας, του οποίου η λειτουργία του, για όσους δεν γνωρίζουν, επηρεάζει άμεσα την παραλία των Αλισσών στη Δυτική Αχαΐα. Εδώ και πολλά χρόνια ο Δημήτρης Μπαρμπούνης αγωνίζεται για την εύρυθμη λειτουργία του, από τότε που ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα και ενοχοποιήθηκε ο βιολογικός καθαρισμός για την κακή ποιότητα των νερών από αναλύσεις επίσημων φορέων του κράτους. Οι επιστολές του κ. Μπαρμπούνη και οι αναφορές αμέτρητες. Το ίδιο και οι συναντήσεις με αρμοδίους, αλλά και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, καμία από τις εκκλήσεις του δεν έχει φέρει το οριστικό θετικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε επίσης και τις κατά καιρούς διοικήσεις της ΔΕΥΑ Δυμαίων, καθώς σε όλους επιμερίζεται η ευθύνη και όλοι οι πολίτες γνωρίζουν και θυμούνται πολύ καλά, ποιος έκανε τί, που υπήρχε αποτέλεσμα και που όχι. 

Μία ακόμη παρέμβαση έγινε προ ημερών τόσο προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Γ. Παναγιωτόπουλο, όσο και τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρμπούνη ότι το θέμα “Βιολογικός καθαρισμός” θα έχει λήξει πριν το καλοκαίρι. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ελπίζουμε το καλοκαίρι να έχουν λυθεί οριστικά τα προβλήματα πριν καταδικάσουν μια από τις ωραιότερες περιοχές του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται συνάντηση του συλλόγου με τον Δήμαρχο προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση, ώστε να προγραμματίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Αμέτρητες οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Μπαρμπούνη για τον Βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας από το 2016! 

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ το 2021

Τί είχε διαπιστώσει το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετά από έκτακτη αυτοψία στις εγκαταστάσεις κατόπιν αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος».

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της υπολειτουργίας του Βιολογικού μη επεξεργασμένα λύματα καταλήγουν στον ποταμό Πείρο, ενώ προβληματική είναι και η διαχείριση της λυματολάσπης.

-Το θυρόφραγμα μπροστά από τον αγωγό ομβρίων υδάτων, που εκβάλει παρακείμενου του Βιολογικού Καθαρισμού Κάτω Αχαΐας στον ποταμό Πείρο, ήταν κλειστό. Παρόλο διαπιστώθηκε ροή υδάτων από το εν λόγω αγωγό στον ποταμό.

– Από τις τέσσερις αντλίες του αντλιοστασίου εισόδου, δύο (2) έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από έμφραξη λόγω παρουσίας στερεών, τα οποία εισήλθαν στην μονάδα λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ η τρίτη αντλία υπολειτουργούσε.

– Τα μεταλλικά καλύμματα του φρεατίου μερισμού χρήζουν άμεσης αλλαγής και δεν έχουν αντικατασταθεί.

– Στο φρεάτιο επιλογής επιπλέει μεγάλη ποσότητα στερεών, μεταξύ αυτών πλαστικά καπάκια.

– Μακροσκοπικά λάμβανε χώρα κανονική λειτουργία των σταδίων της βιολογικής επεξεργασίας.

-Πραγματοποιήθηκε σφράγιση της βάνας που έχει τοποθετηθεί στον αγωγό επανακυκλοφορίας ιλύος.

-Δεν έχει αποκατασταθεί το ρήγμα στο εξωτερικό τοίχωμα της δεξαμενής αερισμού.

– Κάλυψη περίπου 35% της επιφάνειας της δεξαμενής καθίζησης με ιλύος.

-Ύπαρξη μεγάλης ποσότητας αιωρούμενων στερεών στην δεξαμενή χλωρίωσης, τα οποία διέφευγαν και στο φρεάτιο εξόδου. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε απόθεμα υποχλωριώδους νατρίου, δεν λάμβανε χώρα η απολύμανση των επεξεργασμένων λυμάτων.

Καταλήγοντας στο πόρισμα της αυτοψίας η Διεύθυνση Περιβάλλοντος αναφέρει πως «λαμβάνει χώρα η διάθεση μη κατάλληλα επεξεργασμένων λυμάτων από τον αγωγό ομβρίων στον ποταμό Πείρο προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος και ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβάθμισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των υδάτων των υδάτων του ποταμό Πείρο. Δεδομένου ότι κατά τους τακτικούς και έκτακτους περιβαλλοντικούς επιθεωρήσεις στο έτος 2020, διαπιστώθηκαν οι ίδιες παραβάσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιβολή διοικητικών κυρώσεων, και λαμβάνοντας υπόψη ότι α) παρόλο που κληθήκατε επανειλημμένα σχετικά, έως σήμερα δεν μας έχετε ενημερώσει για τις διορθωτικές ενέργειες που προτίθεστε να λάβετε για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Κάτω Αχαΐας και β) από την αυτοψία της 30-03-2021 προκύπτει ότι το θυρόφραγμα έμπροσθεν του αγωγού ομβρίων, δεν αποτρέπει την εκροή μη επεξεργασμένων λυμάτων στον ποταμό Πείρο, και ως εκ τούτου η υπηρεσία μας θα εισηγηθεί σχέδιο συμμόρφωσης».

Μετά την αυτοψία ο Σύλλογος «Πείρος» με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, ζητά την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων επισημαίνοντας πως «δαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, παραλήψεις και οι μετρήσεις δεν είναι καλές. Πιστεύουμε ότι ήδη έχετε ξεκινήσει τις εργασίες από την κοινοποίηση του εγγράφου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Θα θέλαμε το επόμενο 20ήμερο να έχετε προβεί σε αποκατάσταση των προβλημάτων(λυματολάσπη,χλωριώση κλπ.) και ότι άλλο υπάρχει αναλυτικά στο έγγραφο.

Αναμένουμε τις δικές σας απαντήσεις και ενέργειες και θα επανέλθουμε».

Tags: βιολογικος καθαρισμος δυτικα νεα δυτικη αχαια κατω αχαια αλισσος συλλογος πειρος
Previous Post

Πσιτ! Η … “θύελλα” πέρασε;

Next Post

Πατρών – Πύργου: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος του Ριόλου

Next Post
Πατρών – Πύργου: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος του Ριόλου

Πατρών - Πύργου: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος του Ριόλου

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πάτρα: “Εφυγε” ο Μάκης Ρηγόπουλος, πατέρας της Διοικήτριας του «Καραμανδανείου» και σύζυγος της Άννας Σπηλιωτακάρα
  • Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Προσφυγή κατά της Αποκεντρωμένης για την ακύρωση της απόφασης απαλλαγής των πληγέντων κτηνοτρόφων από τα δημοτικά τέλη
  • Λουσικά: Συνεχίζεται η παράδοση με τη Γιορτή Κρασιού
  • “Οργασμός” σε ανακαινίσεις και ανακατασκευές ακινήτων στην Πάτρα – Μεγάλα και εγκαταλελειμμένα κτίρια γίνονται σύγχρονες κατοικίες! ΦΩΤΟ
  • Ποια είναι η διάσημη τραγουδίστρια που φέρνει η Mητρόπολη Πατρών για φιλανθρωπική συναυλία;
  • Πσιτ! “Στο σφυρί” στις 9 Σεπτεμβρίου μεγάλη Πατρινή εταιρεία
  • Δυτική Ελλάδα: Το αρχαίο θέατρο Στράτου υποδέχεται ξανά το κοινό
  • Πσιτ! Ο Σταύρος Θεοδωράκης «ψαρεύει» στον Μύτικα!
  • Μεσογειακοί Αγώνες: Με 154 αθλητές και 123 αθλήτριες η Ελλάδα στο Τάραντο – Δείτε όλα τα ονόματα
  • Σίφνος: Απαντήσεις στα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου αναζητούν οι ερευνητές – Σήμερα στην Αθήνα οι σοροί του Έλληνα πιλότου και του νιόπαντρου ζευγαριού
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In