Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου.
Μεταξύ άλλων πραγματοποίησε σήμερα τις εξής δράσεις:
1) Υποστήριξε ουσιαστικά και συνεργάστηκε με την κινητή μονάδα υγείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρέθηκε στην Κάτω Αχαΐα και με τη συμβολή του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά παρείχαν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στις οικογένειες των Ρομά, οι οποίοι επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου. Επιπλέον, παραδόθηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πληγέντων, ενισχύοντας την άμεση ανταπόκριση σε ζητήματα υγείας.
2) Σε συνεργασία με την Co2gether συγκροτήθηκε κλιμάκιο το οποίο πραγματοποίησε κατ’ οίκον επισκέψεις και διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους. Στόχος της δράσης ήταν η άμεση στήριξη των πληγέντων και η κάλυψη των επειγουσών αναγκών τους.
3) Υποστήριξε τη δράση της Κινητής Κουζίνας Love Van που βρέθηκε στην περιοχή, με σκοπό την παρασκευή και διανομή γευμάτων σε πολίτες Ρομά, οι καταυλισμοί των οποίων υπέστησαν ζημιές. Συγκεκριμένα σήμερα μοιράστηκαν 240 μερίδες φαγητού, ενώ η δράση θα συνεχιστεί και αύριο, με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πληγέντων. Η διανομή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ΑΜΚΕ ΙΚΕΛΟΣ και IASIS, οι οποίες συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.
Με συνεργασία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας βρίσκονται δίπλα σε κάθε συνδημότη που δοκιμάζεται.





