ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
350 γρ. σαλατικά, διάφορα (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
60 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
50 γρ. σπαράγγια, βρασμένα και κομμένα
50 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
30 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γρ. φινόκιο , κομμένο σε λεπτές φέτες
15 γρ. κρουτόν
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
90 γρ. χυμός λεμονιού
5 γρ. ζάχαρη
360 γρ. ελαιόλαδο
45 γρ. νερό
αλάτι
Για τα κρουτόν
250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κύβους
10 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Τοποθετούμε το μείγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Αναμειγνύουμε το μείγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν.
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο.
Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για τα κρουτόν
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά.