• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα καταβληθεί

dytikanea by dytikanea
30 Μαρτίου 2020
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα καταβληθεί
18
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον τρόπο που θα καταβληθεί φέτος το δώρο του Πάσχα στους δικαιούχους αναφέρθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το σχέδιο τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, “το Δώρο Πάσχα Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του και από “όλες επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους”. “Οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις Πολιτείας υποχρεούνται να καταβάλουν το ΔΏΡΟ στις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες. Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολούμενων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινά αναστολή, το ποσό του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό” τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: “Επιπλέον όπως έχουμε δεσμευτεί 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας , ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό , οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Εκτιμούμε μέχρι τις 10 Απριλίου”.

“Καταβολή του δώρου Πάσχα προς όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι διασφαλισμένη όπως έχει ήδη διακηρύξει η κυβέρνηση. Ωστόσο όπως έχουμε ήδη πει στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει ήδη τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις βάσει του ΚΑΔ θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του Δώρου του Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι. Υπογραμμίζουμε ότι το Δώρο Πάσχα που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30.6 από τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεις θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, όπως και θα αναφέρεται σε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου” ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Ωστόσο, είπε, “με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού το τμήμα του δώρου του Πάσχα που δεν θα καταβληθεί στους εργαζόμενους από τους εργοδότες θα καταβληθεί όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε όλες τις άλλες τις επιχειρήσεις ισχύει η υποχρέωση καταβολής του της προθεσμίας του ισχύοντος νόμου”.

Tags: Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα καταβληθεί
Previous Post

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα – Έφυγε από την ζωή ο γνωστός έμπορος Σάκης Αθανασόπουλος – Ιδιοκτήτης του Flash στην Πάτρα

Next Post

Λαχταριστή μους μπισκότο με μόλις δύο υλικά!

Next Post
Λαχταριστή μους μπισκότο με μόλις δύο υλικά!

Λαχταριστή μους μπισκότο με μόλις δύο υλικά!

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου 20χρονη μετά από λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων
  • Πάτρα: Δώδεκα συλλήψεις μετά την άγρια συμπλοκή με τραυματίες σε συνοικία της Πάτρας-Μεταξύ τους και ένας ανήλικος – Κατασχέθηκε και πιστόλι-Η καταγγελία της ανήλικης μαθήτριας ΝΕΟΤΕΡΑ – (ΦΩΤΟ)
  • Την Παρασκευή η κηδεία του Δήμου Ντάγκα
  • «Ο Φανούρης και το σόι του» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας
  • Ζωοκλοπές σε Βεσκουκέικα και Καμενίτσα: Που βρήκαν τα κλεμμένα ζώα – Συνελήφθη ο δράστης
  • Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στον Αλισσό Δυτικής Αχαΐας – Εντοπίστηκαν πάνω από 3 κιλά κάνναβης και όπλα
  • Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Θανάσης Τούμπουλης
  • Δεν τα κατάφερε ούτε στην 5η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑ-Η η Δύμη
  • Δεν τα κατάφερε η Αχαγιά 82 κόντρα στον αήττητο Σπόρτινγκ
  • Πσιτ! Μια μικρή εκκρεμότητα…
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In