• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους

dytikanea by dytikanea
15 Μαΐου 2020
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους
18
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε τον χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Εισαγγελέας: Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό

Νωρίτερα, την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, μέσω των συνηγόρων τους, είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.
Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας τονίζοντας ότι δεν ακούσθηκαν αλήθειες στη δικαστική αίθουσα.

Η ίδια έκανε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης των κατηγορουμένων μέχρι το τέλος ενώ μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Να σημειωθεί, πως περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της, ενώ η εισαγγελέας ανέπτυσσε την πρότασή της.

Νωρίτερα, το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, όπως εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του έχει ως εξής: «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού».

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δυο κατηγορούμενοι  άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα, χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

 

Tags: Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους
Previous Post

Δυτική Αχαΐα: Ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας

Next Post

Κορονοϊός – Οι ανακοινώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα: 40 νέα κρούσματα – 4 νέοι θάνατοι – ΒΙΝΤΕΟ

Next Post
Κορονοϊός: Άλλος ένας νεκρός στην Ελλάδα – Συνολικά 144

Κορονοϊός - Οι ανακοινώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα: 40 νέα κρούσματα - 4 νέοι θάνατοι - ΒΙΝΤΕΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πσιτ! Και μάνικα θα ξαναπάρουμε… και με κλαδιά θα σβήσουμε εστίες αν χρειαστεί…
  • Η Ανδραβίδα φορά τα γιορτινά της στην 6η Λευκή Νύχτα! Μουσική, προσφορές, διασκέδαση και μοναδικές εκπλήξεις την Παρασκευή 7 Αυγούστου
  • Δυτική Ελλάδα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping – Δείτε τί σημαίνει αυτό
  • Δυτική Αχαΐα: 41 προσλήψεις ανακοίνωσε ο Δήμος – Δείτε τις προθεσμίες για τις αιτήσεις
  • Φωτιά στο Φλόκα: Σήμερα κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ στις καμμένες περιοχές για την καταγραφή των ζημιών σε κτίσματα
  • Στη μάχη των Μεγάρων η Δυτική Αχαΐα – Εθελοντές του ΣΕΔΙΠ στο πύρινο μέτωπο
  • Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης με δήθεν “λογιστές” που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στην Αιγιάλεια – Κατάφεραν να αρπάξουν 169.500 ευρώ!
  • Έκκληση για οικονομική βοήθεια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών στην οικογένεια του Νικολάου Αδαμόπουλου
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • 10 Χρόνια Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» – Ένα αντάμωμα καρδιάς, μνήμης και ευγνωμοσύνης – ΦΩΤΟ
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In