Υλικά.
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι, έχω βάλει ψιλό.
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό.
Αυτά είναι τα βασικά υλικά.
Αυτή τη φορά έβαλα 1,5 ζάχαρη, 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι και 2 ποτήρια νερό. Χυμό επειδή είχα αμίτα που δεν είχαμε πεί έβαλα αυτή.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα υγρά και τη ζάχαρη, βράζουμε να λιώσει ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλαρίχουμε το σπορέλαιο αφήνουμε να κάψει και μετά σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λιγο το σιρόπι γιατί πιτσιλάει και αφήνουμε στη φωτιά να δέσει. Άμα θέλουμε ρίχνουμε μέσα σταφίδες, κανέλα ή ότι άλλο μας αρέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αν θέλουμε να είναι μισό μισό, χωρίζουμε στη μέση ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε και όπως είναι ζεστό λιώνει η κουβερτούρα. Όταν παγώσει και ξεφορμάρουμε διακοσμούμε όπως μας αρέσει.