Υλικά για 4-5 άτομα
6 μεγάλες πατάτες, χοντροκομμένες
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
6 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα πλήρες
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό ρίχνοντάς το στη μια άκρη του ταψιού (όχι πάνω στις πατάτες) και τις ψήνουμε για 45΄.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 15΄ ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και το μείγμα των αυγών να σφίξει και να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως.