• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δεν χάρηκε την ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος – Έχασε την έδρα από τον πρώην…

dytikanea by dytikanea
31 Αυγούστου 2019
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Δεν χάρηκε την ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος – Έχασε την έδρα από τον πρώην…
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις δικαστικές αίθουσες έχασε την θέση του δημάρχου ο Μιχάλης Κοκολάκης, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του ως νέος δήμαρχος Γόρτυνας.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την ένσταση του σημερινού δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη, κατά του Μ.Κοκολάκη, με αποτέλεσμα να σημειώνεται η ανατροπή στο δήμο, στο … και πέντε.

Πιο συγκεκριμένα έγινε αποδεκτό το ότι ο κ.Κοκολάκης είχε ενεργή σύμβαση ως εργολάβος με το δήμο Γόρτυνας, κι ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κ. Κοκολάκης είχε συνεργαστεί ως εργολάβος το 2006 και είχε ενεργές συμβάσεις με τον δήμο ύψους 60.000 ευρώ.

Πλέον, ο νέος δήμαρχος θα προκύψει από την παράταξη του Μ.Κοκολάκη («Μεγάλη Γόρτυνα»), με την διαδικασία να κινείται από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο., ενώ ο… παραλίγο δήμαρχος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και, όπως ανακοίνωσε, θα προσφύγει στο ΣτΕ.

«Μεγάλη Γόρτυνα»: Θα συνεχίσουμε την πορεία μας

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην παράταξη «Μεγάλη Γόρτυνα» είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την δημοσιοποίησης της δικαστικής απόφαση. Με αυτή ασκεί κριτική στον νυν δήμαρχο και προσθέτει ότι «θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των πολιτών της Γόρτυνας, που εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – με ποσοστό που άγγιξε το 70% για την παράταξή μας – στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου. Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο, επί της ουσίας, ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα και στερεί από τους Γορτύνιους το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας.

Ο δήμος Γόρτυνας, των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, μπαίνει για ακόμα μια φορά σε περιπέτειες, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας, αποφάσισε να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον τον ίδιων των δημοτών, περιφρονώντας την εντολή τους για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας. Βάζοντας το «εγώ» πάνω από το «εμείς», επιλέγοντας να προτάξει προσωπικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες διαφορές, ο κ. Σχοιναράκης θέτει τον δήμο Γόρτυνας σε μια κατάσταση πρωτοφανούς ομηρίας. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, στους οποίους οφείλει να απολογηθεί για τις απαράδεκτες ενέργειές του…

Πεποίθησή μας είναι ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να νοθεύσει ή να καταργήσει την λαϊκή ετυμηγορία. Με σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και με την βεβαιότητα ότι, στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει, θα προσφύγουμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο μία από τις σημαντικότερες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας. Γιατί το καλό του τόπου μας είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές, εγωισμούς και σκοπιμότητες, που ανήκουν, οριστικά στο χθες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες εκλογές ο Μ. Κοκολάκης είχε λάβει στον α΄γύρο 45,18% έναντι 27,22% του νυν δημάρχου Ν. Σχοιναράκη, ενώ στον β΄γύρο είχε κερδίσει με ποσοστό 68,5 έναντι 31,5%.

Tags: Δήμαρχος
Previous Post

Εθνικό Θέατρο: Ο Λιβαθινός παρέδωσε την καλλιτεχνική διεύθυνση στον Λιγνάδη

Next Post

Διπλώματα οδήγησης: Αυτές είναι οι αλλαγές που εγκρίθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου

Next Post
Διπλώματα οδήγησης: Αυτές είναι οι αλλαγές που εγκρίθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου

Διπλώματα οδήγησης: Αυτές είναι οι αλλαγές που εγκρίθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Σπιτικό σκορδόψωμο
  • Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ ΟΠΕΚΑ, έως τις 3 Φεβρουαρίου
  • Πέθανε πρωταγωνιστής πασίγνωστης σειράς του Netflix
  • Τουρισμός για όλους: Σήμερα η νέα κλήρωση για επιπλέον 125.000 δικαιούχους
  • Με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, συναντήθηκε στο Τόκιο ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας
  • Ζητείται προσωπικό από το Τριών-Τριών Ναυάρχων 42
  • Ανδραβίδα: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Φάντομ – Αγνοούνται οι δύο πιλότοι
  • Ηλίας Ψινάκης: “Τότε τις αδελφές τις κρεμάγανε στο Σύνταγμα”
  • Συγκλονίζει ο Πατρινός ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου: «Ήρθα στα επείγοντα του νοσοκομείου και άρχισε ο Γολγοθάς»
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In