• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Αυγοφέτες τηνιακές με σιρόπι (ή αλλιώς φρυγανιές)

dytikanea by dytikanea
14 Σεπτεμβρίου 2024
in ΓΕΥΣΕΙΣ
0
Αυγοφέτες τηνιακές με σιρόπι (ή αλλιώς φρυγανιές)
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιδανική επιλογή για πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.

10′ προετοιμασία
5′ τηγάνισμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Τεμάχια: 15

3 αυγά
500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη + επιπλέον, για το σερβίρισμα
500 γρ. λευκό ψωμί (όχι του τοστ), σε φέτες πάχους 2 εκ.
αρκετό βούτυρο αγελαδινό, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τις τηνιακές αυγοφέτες ξεκινάμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μέτρια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε σχετικά δυνατή φωτιά.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

«Φρυγανιές»

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αφρίσει.
Βουτάμε μία μία τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγού-γάλακτος (και από τις δύο πλευρές), αφήνουμε να στραγγίξει η περίσσεια και τις βάζουμε σε δόσεις στο καυτό βούτυρο.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, και τις αραδιάζουμε σε μονή στρώση σε μεγάλη πιατέλα.
Ανανεώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι κάθε φορά που βάζουμε την επόμενη δόση.
Περιχύνουμε τις αυγοφέτες με το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

Tags: Αυγοφέτες τηνιακές με σιρόπι (ή αλλιώς φρυγανιές)
Previous Post

Η «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Θ. Τερζόπουλου στο ιστορικό θέατρο Olimpico της Ιταλίας

Next Post

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα;

Next Post
Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα;

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα;

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ένας χρόνος χωρίς τον Στάθη Κοκκίνη – Την Κυριακή το μνημόσυνο του “φρουρού” της Μόβρης
  • Ανδρέας Μπουχαλάκης: Ο διεθνής ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αλεξάνδρα στην Κρήτη – Φωτογραφίες
  • Δίχρωμα κουλουράκια με κακάο και βανίλια
  • Βελούδινο παγωτό παρφέ σοκολάτα
  • Παγωτό ροδάκινο με μπισκότα
  • Δημοσκόπηση Interview: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, κάτω από το 3% ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτοξεύθηκε ο πρώτος δορυφόρος με ελληνική σημαία στο διάστημα – Πώς θα ενισχύει την πολιτική προστασία
  • Λαμία: «Έμαθα ότι έβρισε τη μητέρα μου και τον μαχαίρωσα», είπε στους αστυνομικούς ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία
  • Δημήτρης Κωστακιώτης: Καλοκαίρι χωρίς επισκέπτες στη Δυτική Αχαΐα
  • Σε Χάγη και Βρυξέλλες Τρίτη και Τετάρτη ο Πρωθυπουργός για τη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε συνεργασία με το ίδρυμα Gates
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In