• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
  • Σύνδεση
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Απόψεις που μπερδεύουν τους πολίτες

dytikanea Από dytikanea
7 Φεβρουαρίου 2021
in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ
0
Απόψεις που μπερδεύουν τους πολίτες
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

του Ηρακλή Ρούπα, Οικονομόλογου

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ να ακούω 30 διαφορετικές απόψεις των λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων, γιατρών, χημικών και λοιπών επιστημόνων, ανάλογα με την ιατρική, κοινωνική, οικονομική ακόμα και πολιτική προσέγγιση ενός εκάστου.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ από την ανικανότητα των δημοσιογράφων στα «πρωινάδικα» και όχι μόνον, να αναδεικνύουν την αδυναμία παραγωγής και ανάλυσης ειδήσεων, ακολουθώντας εδώ και έναν χρόνο την εύκολη γι αυτούς πεπατημένη του να ακούμε κάθε μέρα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τους υψηλούς καλεσμένους τους. Σε καμία άλλη χώρα τις ειδήσεις δεν τις μονοπωλούν οι επιδημιολόγοι και οι αναλύσεις για το τι πρέπει να γίνει.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Δεν είναι σίριαλ τηλεοπτικό η διαδικασία πληροφόρησης που περισσότερη σύγχυση και κατάθλιψη προκαλεί, παρά προφέρει αντικειμενική ενημέρωση.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ να ανησυχώ ανάλογα με το ποια ακραία και μη άποψη θα ακούσω κάθε πρωί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για το αν θα πάει σχολείο το παιδί μου και θα μπορέσει τελικά να μην χάσει έναν ακόμα χρόνο.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ κάθε πρωί – ανάλογα με το ποια άποψη και ποιου «ειδικού» – να μην γνωρίζω τι θα ψηφισθεί το απόγευμα για να προγραμματίσω την εργασία μου. ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ από το γεγονός ότι οι επιστήμονες ειδικοί εκ του ασφαλούς λαμβάνουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν την δυνατότητα ή την διάθεση ίσως να συμπεριλάβουν στις εκτιμήσεις τους το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ αφάνταστα που οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται μετά τις διαφωνίες των 30 επιστημόνων, όπου σε 8 ώρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν και τελικά κάποιες από αυτές η κυβέρνηση τις παίρνει πίσω.

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ιδιαίτερα το γεγονός πως η ΕΕ στάθηκε ανίκανη να προστατεύσει του πολίτες της, παρά τους επικοινωνιακούς θριάμβους για την σύναψη συμφωνίας με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Τελικά κάθε χώρα προχώρησε ή προχωράει σε δικές της συμφωνίες. Η δική μας γιατί δεν κινείται ανάλογα; Σίγουρα η πανδημία θα περάσει. Η κρίση όμως θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Αν δε δεν αντιληφθούμε την πηγή της και δεν αντιδράσουμε άμεσα και συλλογικά, μπορεί στην χώρα μας να προκαλέσει αλλοίωση του κοινωνικού, πολιτικού αλλά και Εθνικού ιστού της χώρας μας.

Ας δούμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα ώστε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε αυτό που η ψυχολογική κατάπτωση και η απογοήτευση κινδυνεύει να επιφέρει.

Ετικέτες: Οικονομολόγουτου Ηρακλή Ρούπα
Προηγούμενο άρθρο

Μπρόκολο, το μόνο λαχανικό που χρειάζεστε για καλή υγεία

Επόμενο άρθρο

Πάτρα: Βγαίνει σήμερα από τη ΜΕΘ ο 9χρονος Μάριος – Η έκπληξη που τον περίμενε

Επόμενο άρθρο
Πάτρα: Βγαίνει σήμερα από τη ΜΕΘ ο 9χρονος Μάριος – Η έκπληξη που τον περίμενε

Πάτρα: Βγαίνει σήμερα από τη ΜΕΘ ο 9χρονος Μάριος - Η έκπληξη που τον περίμενε

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση 5.9 στην Ελλασσόνα – “Κουνήθηκε” μέχρι και η Αχαΐα! ΦΩΤΟ
  • Rapid test αύριο στην Πάτρα – Που θα γίνουν
  • Γιάννης Καρβέλης και Μάριος Θεμιστοκλέους στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Πελοποννήσου – ΦΩΤΟ
  • Θλίψη στο Ριόλο: “Έσβησε” ο Χρήστος Δ. Δημόπουλος
  • Lockdown: Εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων
  • Θετικός στον κορονοϊό ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππας Λιάκος – Το ανακοίνωσε ο ίδιος
  • Αχαΐα: “Ξήλωμα” μεγάλου κυκλώματος κοκαΐνης – Που βρέθηκαν τα ναρκωτικά – ΒΙΝΤΕΟ
  • Αχαΐα: Έτσι κατανέμονται τα 112 κρούσματα – 10 στην Κάτω Αχαΐα
  • Κορονοϊός: 2.353 νέα κρούσματα – Περισσότερες από 110 νέες μολύνσεις στην Αχαΐα
  • 6,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη 3 εκατ. δικαιούχων κατά την πανδημία
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Σύνδεση συντακτών

Σύνδεση στο λογαριασμό σας

Υπενθύμιση κωδικού;

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Σύνδεση

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Σύνδεση