• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2020: Στην παρέλαση οι “Σεβαστοί”, οι “Σταμίρενες” και όλο το Διαφάνι! Δείτε ποιος θα υποδυθεί τους ρόλους!

dytikanea by dytikanea
23 Φεβρουαρίου 2020
in ΖΩΗ, ΝΕΑ
0
Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2020: Στην παρέλαση οι “Σεβαστοί”, οι “Σταμίρενες” και όλο το Διαφάνι! Δείτε ποιος θα υποδυθεί τους ρόλους!
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Έχει και η Δυτική Αχαΐα το…Διαφάνι της! Και μιλάμε για πιστό Διαφάνι! Περάστε ένα βράδυ απ’ το Πουρνάρι γύρω στις 11 το βράδυ και θα καταλάβετε! Δεν κυκλοφορεί κουνούπι στους δρόμους. Δεν ακούγεται κιχ στο χωριό.
Ολοι βλέπουν ΑΝΤ1. «Αγριες Μέλισσες». Εδώ που τα λέμε, σ’ όλη την Ελλάδα ίδια κατάσταση επικρατεί!
Και το Πουρνάρι, χάρη στη θεατρική και σκηνοθετική ευστροφία του Νίκου Τσάμη, θα γίνει πρώτο θέμα στη μεγάλη Παρέλαση του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού, το προσεχές Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στη 1.30 μ.μ. Το «Διαφάνι της Δυτικής Αχαϊας» θα κλέψει την παράσταση. Σημειωτέον, το Πουρνάρι είναι το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.
Οι Πουρναριώτες, λοιπόν, ετοιμάζουν μεγάλες και όμορφες εκπλήξεις: Με τίτλο του γκρουπ «Αγριες Σφήκες», Θα παρελάσουν στους δρόμους της Κάτω Αχαϊας ο Δούκας Σεβαστός, η Μυρσίνη Σεβαστού, η Λενιώ Σταμίρη, ο Θωμάς Κυπραίος, ο ενωμοτάρχης, η Βιολέτα, ο παππάς, ο Κυριάκος ο κλαρινιτζής, η Ανέτ, ο Μελέτης, όλος ο καλός κόσμος του σίριαλ.
Στο άρμα του γκρουπ θα ‘ναι ανεβασμένοι ο Νικηφόρος και η Ασημίνα! Γιατί αυτοί οι δύο και όχι, για παράδειγμα, ο Θωμάς με τη Λενιώ ή ο Κλεομένης με την Πηνελόπη;
Ο Νίκος Τσάμης έχει την εξήγηση: «Βασική ιδέα στο κόνσεπτ είναι να σατιρίσουμε τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε δύο κοινωνικές τάξεις, έτσι όπως την παρακολουθούμε στο έργο. Των πλουσίων και των φτωχών. Των Σεβαστών, απ’ τη μια, και των απλών ανθρώπων του χωριού, απ’ την άλλη. Γι’ αυτό επέλεξα στο άρμα Νικηφόρο και Ασημίνα. Ο Νικηφόρος εκπρόσωπος των Σεβαστών και η Ασημίνα εκπρόσωπος των φτωχών».
Νικηφόρος θα ‘ναι ο ίδιος ο Νίκος Τσάμης, μόλις 18 χρόνων παρακαλώ, και Ασημίνα η Μαρία Μπακουλοπούλου. Και σε ρόλο Βιολέτας η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πουρναρίου Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου.
Στην καρναβαλική παρέλαση θα μετέχουν περίπου 30 μέλη. Χωρισμένα σε δύο πλευρές! Στη δεξιά πλευρά θα είναι οι Σεβαστοί και στην αριστερή οι απλοί χωριάτες και χωριάτισσες. Ετσι είναι… Σιγά μην κάτσουν μαζί ολόκληροι Σεβαστοί με τις Σταμίρενες ή με τους εργάτες των χωραφιών!
Και ποιος, άραγε, μοιράζει τους ρόλους; Ο Νίκος Τσάμης έχει τις απαντήσεις: «Εγώ έχω αναλάβει αυτή τη λεπτή αποστολή. Προσπαθώ, γνωρίζοντας όλους τους συγχωριανούς μου, να ταιριάξω ρόλους, χαρακτήρες, φάτσες, όλα. Για να βγει ένα καλό μίγμα»!
Οσο για το πώς συνέλαβε την ιδέα, ήταν ειλικρινέστατος: «Όταν ήρθε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού, η κα Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου, και μου είπε πως ο δήμος ζήτησε να συμμετάσχουμε με γκρουπάκι στο καρναβάλι, έκανα την εξής σκέψη. Πρέπει να βρούμε κάτι επίκαιρο και φινετσάτο. Επειδή προσωπικά μ’ αρέσουν τα παραδοσιακά, αμέσως το μυαλό μου πήγε στις Αγριες Μέλισσες, που διαδραματίζονται σ’ ένα παραδοσιακό χωριό της παλιάς εποχής. Ολοι για το σίριαλ συζητάνε στο χωριό και παντού. Δεν γινόταν να πούμε το γκρουπ Αγριες Μέλισσες, αποφάσισα, λοιπόν, να το βγάλουμε Αγριες Σφήκες».
Ο Νίκος Τσάμης, ως υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πουρναρίου, έχει ήδη δώσει το στίγμα του και με προηγούμενες δουλειές του. Το 2018 η Θεατρική ομάδα ανέβασε έργο με τίτλο «Πουρνάρι έχεις ταλέντο» και πέρυσι το καλοκαίρι ανέβασε έργο με τίτλο «Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του…».
Ολο το Πουρνάρι είναι επί ποδός…Μελισσών! Και επί ποδός Καρναβαλιού! Το χωριό ετοιμάζεται και οι ρόλοι έχουν ήδη μοιραστεί! Ποιος θα υποδυθεί ποιον.
Η «Π» εξασφάλισε τη λίστα και σας την παρουσιάζει.
Νικόλαος Τσάμης (του Ανδρέα): Νικηφόρος
Νικόλαος Τσάμης (του Γεωργίου): Αγορίτσα
Δημήτρης Τζέλης: Δούκας
Ιωάννα Μπακουλοπούλου: Μυρσίνη
Άννα Χαραλαμπίδου: Ανέτ
Ευγενία Ανδρούτσου: Λενιώ
Νίκος Τζέλης: Μελέτης
Μαρία Μπακουλοπούλου: Ασημίνα
Άρης Μπακουλόπουλος: Παπάς
Ανδρέας Μπακουλόπουλος: Καφετζής
Χρήστος Διαμαντής: Ενωματάρχης
Εύη Τσάμη: Ουρανία
Χρήστος Χριστόπουλος: Κυριάκος
Ναταλία Σιώκατα: Ρίζω
Δανάη Σιμοπούλου: Ελένη
Αναστασία Σιώμου: Παγώνα
Βασιλική Αλεξοπούλου: Δρόσω
Σωτήρης Τζέλης: Λάμπρος
Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου: Βιολέτα
Μαρία Τσαούση: Σεβαστού
Αθανασία Τσάμη: Σεβαστού
Tags: αγριες μελισσες αχαγιωτικο καρναβαλι 2020δυτικα νεα αγριες μελισσες δυτικη αχαια καρναβαλι κατω αχαια αχαγιωτικο δυτικανεαπουρναρι αγριες σφηκες αγριες μελισσες δυτικανεα δυτικη αχαια
Previous Post

Δυτική Αχαΐα: Κώστας Ταπεινός και Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου – Οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους

Next Post

Το τραγούδι του δημάρχου στο “Πιθάρι” – Που το αφιέρωσε – ΒΙΝΤΕΟ

Next Post
Το τραγούδι του δημάρχου στο “Πιθάρι” – Που το αφιέρωσε – ΒΙΝΤΕΟ

Το τραγούδι του δημάρχου στο "Πιθάρι" - Που το αφιέρωσε - ΒΙΝΤΕΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου
  • Δυτική Αχαΐα: Καθημερινές οι εργασίες καθαρισμού δρόμων και κοινόχρηστων χώρων – Που δούλεψαν σήμερα τα συνεργεία -ΦΩΤΟ
  • Σε Σαγαίικα και Ριόλο ο Δήμαρχος δυτικής Αχαΐας για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής – ΦΩΤΟ
  • Πρωτομαγιά στην Κώμη με self service ψησταριές!
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Μιτόπολη Δυτικής Αχαΐας: Αποκαταστάθηκε άμεσα ο δρόμος που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες – ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα – Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών: Ενημερωθείτε για την καταγραφή από τον Δήμο
  • Δυτική Αχαΐα: Η συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π και τα χρήσιμα συμπεράσματα
  • Δυτική Αχαΐα: Καθημερινά οι εργασίες καθαρισμού στους κοινόχρηστους χώρους
  • Φωτιά στα Λαμπρέικα Δυτικής Αχαΐας – Ζαΐμης: “Απαιτείται προσοχή”
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In