• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Aύξηση της στρατιωτικής θητείας μελετούν στο Πεντάγωνο-Την ώρα που υπάρχει έλλειψη στολών για νεοσύλλεκτους

dytikanea by dytikanea
22 Οκτωβρίου 2015
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Aύξηση της στρατιωτικής θητείας μελετούν στο Πεντάγωνο-Την ώρα που υπάρχει έλλειψη στολών για νεοσύλλεκτους
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

700700Να διακόψουν τις αναβολές τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και να καταταγούν, επιθυμούν πολλοί νέοι Έλληνες, αλλά ο Στρατός αδυνατεί να τους δεχτεί, σημείωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς, είπε χαρακτηριστικά ότι το Σώμα οφείλει τη μαχητική ικανότητά του στα μέλη και στελέχη του που «έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυσκολίες στις Ενοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν ούτε καν στολές για να δοθούν στους νεοσυλλέκτους.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ο αντιστράτηγος Τελλίδης είπε ακόμα ότι και μεγάλος αριθμός αποστράτων (για παράδειγμα, σε βαθμό λοχαγού κ.ο.κ.), που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο Στρατό. Παρά τα προβλήματα πάντως, εμφανίστηκε κάπως καθησυχαστικός, λέγοντας ότι χάρη στα αποθέματα που διαθέτει ο Στρατός, αλλά και στον «πατριωτισμό» μελών και στελεχών του, διαθέτει υψηλή διαθεσιμότητα σε μέσα και σε οπλικά συστήματα, με εξαίρεση κάποιους τομείς. «Φτιάχνουν πράγματα που κάνουν σαράντα χιλιάδες, ενώ, για να τα αγοράσουμε, θα έπρεπε να πληρώσουμε εξακόσιες χιλιάδες», είπε για τη δουλειά που κάνουν τεχνικοί και εργαστήρια του Στρατού για να συντηρήσουν τα οπλικά συστήματά του.

Σκέψεις για μικρή αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Ο αρχηγός ΓΕΣ επέμεινε ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε πως «ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγών» στις Ε.Δ. και είπε ότι κάποια πρώτα βήματα, όπως σύμπτυξη στρατιωτικών μονάδων, θα γίνουν έως το επόμενο καλοκαίρι. Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε ο αντιστράτηγος Τελλίδης υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των ηγεσιών των τριών γενικών επιτελείω για μικρή αύξηση της θητείας. Επιπλέον, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι στο υπουργείο Αμύνης γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, περιορίστηκε να πει ότι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να καλύψουν κάποιες θέσεις. Επισήμανε, ακόμα, το μεγάλο κόστος των αεροδιακομιδών ασθενών, που φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»ο αντιστράτηγος Τελλίδης τάχθηκε ανοιχτά κατά της εμπλοκής του Στρατού στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος, αλλά υποστήριξε ότι ακόμα και για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Στρατός θα πρέπει να ενισχύεται με τα σχετικά κονδύλια, διότι το ΓΕΣ δεν διαθέτειτα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι και μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δαπανήθηκαν 120.000 ευρώ.

Tags: ΑΝΑΒΟΛΕΣΑΥΞΗΣΗΘΗΤΕΙΑΝΕΟΣΣΥΛΛΕΚΤΟΙΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ
Previous Post

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Δυτική Αχαΐα-Το αίτημα εστάλη από την Περιφέρεια στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Next Post

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τη στιγμή της υπερχείλισης του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων της ΒΙΠΕ-Πλημμύρισε ο τόπος

Next Post
Στο “κόκκινο” η δυτική Αχαΐα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων –  Εκκεννώθηκαν σπίτια – Υπερχείλισε ο αγωγός της ΒΙΠΕ – ΦΩΤΟΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τη στιγμή της υπερχείλισης του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων της ΒΙΠΕ-Πλημμύρισε ο τόπος

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Αχαγιά 82: Συλλυπητήρια στον Νίκο Γκοργκόλη για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα
  • Πσιτ! Καταστρέψατε αρκετά τη ΔΕΥΑΔ για να τρέχουν να μαζεύουν τα αμάζευτα;
  • Πσιτ! Ο καιρός τα χαλάει, ο Δήμος τα φτιάχνει και πάλι παράπονα ακούει
  • Γρηγόρης Αλεξόπουλος: “Όλοι μαζί να κάνουμε χώρο στη διαφορετικότητα” – Κλικ από τον event της Πάλειας
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Σύλλογος Γομοστού: Σημαντική εμπειρία, συγκίνηση και παραδοσιακή “σφραγίδα” στα βόρεια… ΦΩΤΟ
  • Καταγγελία του συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος” στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Πήγε να δει τον γιο του στην οικοδομή και βρέθηκε στο κενό – ΦΩΤΟ
  • 89χρονος εισέβαλε με καραμπίνα και πυροβόλησε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, ένας υπάλληλος τραυματίας-Θύματά του και άλλα δύο άτομα σε άλλο σημείο
  • «Ανοίγουν τα στόματα» στην Κεφαλονιά: Τι καταγγέλλει η οικογένεια της Μυρτούς – «Δεν έχετε δει τίποτα» λέει ο πατέρας της
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In