Ρίγη συγκίνησης: Τα λόγια προς του γιους του δολοφονηθέντος Αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη

Οι δύο γιοι του ανθυπαστυνόμου ε.α Βασίλειου Μαρτζάκλη, που είχε διασώσει πολίτη και δολοφονήθηκε  κατά τη διάρκεια συμπλοκής με οπλισμένο διαρρήκτη το 2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας, παρέλαβαν χθες το αστυνομικό μετάλλιο, «Αστυνομικός Σταυρός».

oigaipog2.jpg

Η απονομή έγινε έπειτα από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και αφορά εξαίρετη πράξη αυτοθυσίας, κατά την οποία ο αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του αστυνομικού μεγάρου Ηλείας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, παρέδωσε στους γιους του Βασίλη Μαρτζάκλη, Παρασκευά και Βασίλη, το αστυνομικό μετάλλιο.

oigaipog1_0.jpg

Στην ομιλία του ο κ. Στεφανόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα τιμούμε ένα ιδιαίτερα άξιο συνάδελφό μας, ο όποιος αναμφίβολα στις 11 Μαΐου του 2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας, επιδεικνύοντας τόλμη, θάρρος και αρετή, με εξαιρετική πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε συμπολίτη μας από επίδοξο οπλισμένο διαρρήκτη, ενώ κατά την ηρωική του πράξη τραυματίστηκε θανάσιμα».

Απευθυνόμενος προς τους δύο γιους του Βασίλη Μαρτζάκλη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι «μπορείτε και οφείλετε να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας, ο οποίος πραγματικά υπήρξε άνθρωπος άριστου ήθους και ακέραιου χαρακτήρα σε όλη του ζωή».

Στη τελετή παρέστησαν οι γονείς, η σύζυγος, τα παιδιά, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του Βασίλη Μαρτζάκλη.

oigaipog4.jpg

oigaipog6.jpg