Μακαρόνια με τόνο και ντομάτα

Κλασικό ιταλικό πιάτο, αγαπημένο χειμώνα-καλοκαίρι! Σας δίνω την αυθεντική συνταγή, με τόνο, ντομάτα, ελιές και κάπαρη.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλες κονσέρβες τόνου
  • 2 φλυτζάνια ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
  • 1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι ή μπούκοβο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, προσθέστε το μπούκοβο, σε μεσαία φωτιά
  • Στραγγίστε τον τόνο (ακόμη κι αν έχει ελαιόλαδο) και ρίξτε τον στο τηγάνι -Αφήστε να σιγοβράσει και να πάρει αρώματα για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το αλάτι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το πιπέρι
  • Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν και να δέσουν για 10 λεπτά
  • Οταν στραγγίσετε τα μακαρόνια κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό του -Ρίξτε λίγο στην σάλτσα, ανακατέψτε, σιγοβράστε για λίγο ακόμη
  • Στο τηγάνι προσθέστε και τα μακαρόνια, λίγο μαϊντανό και είναι έτοιμα!
  • Παρότι έχει τόνο, αυτό το πιάτο ταιριάζει με παρμεζάνα

iefimerida.gr