Αναπτυξιακό συνέδριο με ευρεία συμμετοχή, Πολιτείας, φορέων και κομμάτων το Μάιο στη δυτική Αχαΐα – Ποιος είναι ο σκοπός

«Πρόθεση μας είναι να διεκδικήσουμε δυναμικά και με έντονο τρόπο αυτά που μας ανήκουν. Σε πρώτη φάση σχεδιάζουμε για τον προσεχή Μάιο την διενέργεια αναπτυξιακού συνεδρίου του Δήμου μας». 

Μας αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκοτσόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ. Όπως σημείωσε, στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν όλοι. Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Βουλευτές, Φορείς, Κόμματα κλπ θα κληθούν να πάρουν σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις για τα ζητήματα που απασχολούν την Δυτική Αχαΐα. «Άλλοι με πράξεις και άλλοι με δεσμεύσεις, καθείς ανάλογα με τον θεσμικό του ρόλο», σημειώνει ο αντιδήμαρχος. Και συνεχίζει:

«Στόχος μας είναι μέσα από το συνέδριο να αναδείξουμε τις προοπτικές της περιοχής, αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε λύσεις και σαφή χρονοδιαγράμματα για τα προβλήματα που μας απασχολούν. Μετά το συνέδριο θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με τους αρμόδιους κατά περίπτωση υπουργούς για να συζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας με βάση τα συμπεράσματα του.

Σκοπεύουμε αν δεν βρούμε την απαιτούμενη ανταπόκριση να προβούμε ακόμα και σε δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις. Πιστεύουμε στον ειλικρινή διάλογο. Δεν είμαστε θιασώτες των ακραίων λύσεων. Αυτό που συμβαίνει με τα μεγάλα ζητήματα της Δυτικής Αχαΐας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Να γίνει κατανοητό από όλους, η Δυτική Αχαΐα δεν μπορεί και κυρίως δεν αντέχει να περιμένει άλλο».