Συστατικά
Για το cake
- 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα
Για το frosting τυριού
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
- 400 γρ. τυρί κρέμα
Για την βουτυρόκρεμα
- 200 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. (Όχι περισσότερο γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια,το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Παίρνουμε ένα ταψί 30 x 40, στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε.
- Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα μας, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
Για το frosting
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα τότε την αφαιρούμε από το μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Όταν είναι έτοιμο το μοιράζω σε δύο μικρά μπολ.
- Βάζω κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να έχω ένα κόκκινο μείγμα.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
- Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι (ιδανικά το πιάτο φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκ).
- Κόβουμε το παντεσπανι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι.
- Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.
- Στο τέλος θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε)
- Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, ρίχνουμε λίγο από το frosting και απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
- Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα τo υπόλοιπο frosting.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να ”σφίξει”.
- Όταν η τόυρτα μας έχει παγώσει παίρνουμε την άσπρη βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της.
- Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα.
- Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας.
- Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει.