Νίκος Αμαξάς: Το δυνατό «χαρτί» της παράταξης Π. Μαρλαφέκα στη δυτική Αχαΐα

Στην παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο ωρολογοποιός – έμπορος Νίκος Αμαξάς από την Κάτω Αχαΐα. 

Ο γνωστός Αχαγιώτης επιχειρηματίας, καλεί τους συναδέλφους να να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και την προσπάθεια του συνδυασμού ,ο οποίος διαθέτει την γνώση, την εμπειρία το όραμα, και τα εργαλεία, ώστε όλοι μαζί μέσα σε πνεύμα συνεργασίας να καταστήσουν τη περιοχή της δυτικής Αχαΐα ως πόλο παραγωγικής, εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης, δίνοντας της τη θέση που της αξίζει. Για να γνωρίσουμε τον Νίκο Αμαξά:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα το 1975.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά 17 ετών μαθητές λυκείου.

Μετά τις σπουδές του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον κέρδισε η τέχνη της ωρολογοποιιας και του κοσμήματος.

Παρακολούθησε μαθήματα θεωρητικής και πρακτικής εξειδίκευσης σε πολύπλοκα ελβετικά Ρολόγια του γνωστού οίκου ETA SA. Fabriques d’Ebauches και το 1999 ίδρυσε την επιχείρηση Zirgon jewels and watches με έδρα την Κάτω αχαΐα, όπου δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού εμπορίου ωρολογιων – κοσμημάτων και τεχνικής υποστήριξης αυτών μέχρι σήμερα.

Παράλληλα,ασχολείται ερασιτεχνικά με την μελισσοκομία, ως κάτοχος μελισσοσμηνών με μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της εν λόγω δραστηριότητας.

Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Έχοντας πλούσια συμμετοχή στα κοινά,έχει διατελέσει επί σειρά ετών ως μέλος και αντιπρόεδρος σε συλλόγους γονέων όλων των βαθμίδων,με αποκορύφωση την αντιπρόεδρος της Ένωσης γονέων Δυτικής Αχαιας.

Παράλληλα στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές,συμμετείχε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και κατέκτησε την 2η θέση στο συνδυασμό για το νομό Αχαΐας.