3 κ.σ γλυκό υποχβρύχιο με άρωμα λεβάντα
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,
το αλάτι και τα περνάμε από κόσκινο.
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές της κρέμας.
Προσθέτουμε σταδιακά 50 γρ ζάχαρη,
μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο πηχτές και γυαλιστερές.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο τ. Κερκύρας,
με την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους,
το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού
μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα από το αλεύρι
και το γιαούρτι, με εναλλαγές.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα
ασπράδια ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα του κέικ,
που πρίν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
Ψήνουμε στους 175οC, σε προθερμασμένο φούρνο για 50λεπτά.