Νέα προϊόντα στο κατάστημα του Νίκου Τσώκου στην Κάτω Αχαΐα. Πρόκειται για Λικέρ
Σοκολάτα-πορτοκαλι,
Σοκολάτα-φράουλα και Limoncello!
Τι άλλο θα βρείτε στο κατάστημα του Νίκου Τσώκου;
SUPER FOODS (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Μεταξύ άλλων θα βρείτε Φιστίκια Βραζιλίας:
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι ξηροί καρποί είναι διατροφικοί θησαυροί. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, φυτο-θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά όπως το σελήνιο και η βιταμίνη Ε αλλά και τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά.
Το φιστίκι Βραζιλίας είναι ο ξηρός καρπός με τις αντιγηραντικές ιδιότητες. Ένα φιστίκι Βραζιλίας μέσα στο κέλυφός του ισοδυναμεί με ένα δισκίο σεληνίου 100 mg, σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες. Τα φιστίκια που κυκλοφορούν στον εμπόριο καθαρισμένα περιέχουν κατά μέσον όρο 12 έως 25 mg σεληνίου ανά φιστίκι, ποσότητα που εξακολουθεί να είναι σημαντική.
Μπορούμε να καταναλώσουμε 4 με 5 τεμάχια την ημέρα. Αν τα βάλουμε στο νερό και τα αφήσουμε για λίγες ώρες εκεί, γίνονται πιο εύπεπτα και η δράση τους πιο έντονη.
Λίγα λόγια για το σελήνιο: το μοναδικό μεταλλικό στοιχείο που μας διατηρεί νέους και υγιείς. Φανταστείτε μια ουσία που μπορεί να συγκρατεί τους επικίνδυνους ιούς, ώστε να μην μπορούν να εξαπλωθούν στον οργανισμό μας. Αυτό είναι το σελήνιο: ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και μεταλλικό ιχνοστοιχείο με πάμπολες αντιγηραντικές ιδιότητες. Αν τα κύτταρά μας δεν έχουν αρκετό σελήνιο, πράγμα που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου, είναι ευάλωτα στους ιούς, στον καρκίνο, στις καρδιοπάθειες και άλλα συμπτώματα γήρανσης. Τότε μπορούμε να τους δώσουμε το σελήνιο που τους λείπει με συμπληρώματα διατροφής ή με τροφές που είναι πλούσιες στο ιχνοστοιχείο αυτό, όπως τα φιστίκια Βραζιλίας. Οι αποδείξεις είναι πολλές λόγω των ευρημάτων πολλών πανεπιστημιακών ερευνών.
Επιγραμματικά, το σελήνιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό:
1. στην αποτροπή διαφόρων μορφών καρκίνου.
2.στην καταπολέμηση του καρκίνου αποκαθιστώντας τις βλάβες που έχουν υποστεί τα κύτταρα κι ενισχύοντας τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.
3. στην προστασία από τα καρδιακά νοσήματα.
4.στην αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού.
5.στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
6.στον περιορισμό της εξάπλωσης του aids.
7.στην καταπολέμηση του άγχους.
Στο κατάστημα επίσης θα βρείτε:
Mαλτιτολη και προιοντα Μαλτιτολης.
Η Μαλτιτόλη είναι γλυκαντικό μέσο χαμηλών θερμίδων που παράγεται από την μαλτόζη, (προϊόν του αμύλου), με βάση το καλαμπόκι. Έχει την γεύση και την λειτουργικότητα της ζάχαρης, παράγοντες που την καθιστούν επωφελή για διαβητικά άτομα, καθώς και εκείνους που ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.
Είναι μια συνθετική υδρογονανθρακική αλκοόλη, φυσικό υποκατάστατο με 90% της γλυκύτητας της ζάχαρης. Δεν μεταβολίζεται με μικροοργανισμούς για αυτό και δεν προκαλεί τερηδόνα. Έχει τις μισές θερμίδες από την ζάχαρη (2,1/γρ) και μεταβολίζεται πιο αργά με αποτέλεσμα να είναι ιδανική για διαβητικούς.
Χρησιμοποιείτε σε πολλά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και δεν έχει καθοριστεί ανώτατο όριο καθημερινής λήψης.
Η Μαλτιτόλη απορροφάται μερικώς και μεταβολίζεται ως γλυκόζη στο σώμα. Το υπόλοιπο μέρος ζυμώνεται στο παχύ έντερο. Κατά τη ζύμωση παράγονται αέρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο και φούσκωμα. Σε άτομα με δυσανεξία μπορεί να δράσει ως υπακτικό (φάρμακο). Παρενέργειες συμβαίνουν συνήθως μετά από κατανάλωση 25-30gr σε μια δόση, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την κανονική συγκέντρωση στα τρόφιμα.
Η Μαλτιτόλη μπορεί να καταναλωθεί από όλες τις θρησκευτικές ομάδες, ακραίους και μη χορτοφάγους. Ο όρος υδρογοναναθρακική αλκοόλη είναι χημικός ορισμός. Η Μαλτιτόλη δεν περιέχει αλκοόλ (αιθανόλη)
Έχει τη γεύση και την υφή της ζάχαρης.
Έχει το πολύ 2,1 θερμίδες ανά γραμμάριο
Δεν ευνοεί την τερηδόνα στα δόντια
Δεν αυξάνει την γλυκόζη του αίματος ή τα επίπεδα της ινσουλίνης
Χρησιμοποιείτε σε πολλά τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα.
Συνδυάζεται με άλλα γλυκαντικά.