“Με αναρτησή της η Δημοτική Αρχή Αλεξόπουλου μας ενημέρωσε ότι την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025 ο Αναπληρωτής Δημάρχου και δύο Αντιδήμαρχοι επισκέφθηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας στα πλαίσια των δράσεων της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων, για τις μικρές, αλλά ουσιαστικές καθημερινές συνήθειες που πρέπει όλοι να έχουμε ώστε να μην σπαταλάμε νερό, να φροντίζουμε τα δέντρα και τα φυτά και γενικότερα να προστατεύουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία και τεράστια απόσταση λόγων και έργων από από την συγκεκριμένη ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Αλεξόπουλου εξηγούν στους μικρούς μαθητές την αξία της ανακύκλωσης όταν σαν Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την διακυβέρνηση του Δήμου σταμάτησαν την συλλογή των κάδων ανακύκλωσης παύοντας την λειτουργία του απορριμματοφόρου που είχε ο Δήμος για τον σκοπό αυτό. Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δήμου!
Ενώ σε ερώτηση Δημοτικού μας Συμβούλου για κατάθεση στοιχείων σχετικά με την πορεία της ανακύκλωσης στο Δήμο ουδέποτε απάντησαν, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση τους στην δημοκρατία και την λογοδοσία!
Μίλησαν για προστασία του περιβάλλοντος οι εκπρόσωποι μιας Δημοτικής Αρχής που συνειδητά για πάνω από 8 μήνες άφηναν αγωγό λυμάτων να μολύνει τον Πείρο!!!
Ζήτησαν από τους μικρούς μαθητές να μην σπαταλούν το νερό οι εκπρόσωποι μιας Δημοτικής Αρχής που οι αρμόδιοι της αδιαφορούν στην επισκευή των αγωγών ύδρευσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την επάρκεια του!!!
Δίδαξαν στους μικρούς μαθητές σεβασμό στο περιβάλλον οι εκπρόσωποι μιας Δημοτικής Αρχής που καθαρίζει τις παραλίες με αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία σαν να ήταν χωράφια!!!
Διδάσκει ο κ. Αλεξόπουλος και οι συνεργάτες του με το παράδειγμα τους και την καθημερινή τους διαχείριση όχι για σεβασμό στο περιβάλλον αλλά για το μέγεθος της υποκρισίας τους και κυρίως για το πως μπορούν να μας εξαπατούν και να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας!!!”
Αυτή ήταν η ανάρτηση της Δημοτικής Αρχής που προκάλεσε την αντιπολίτευση:
“Το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλαν οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας, συμμετέχοντας σε ενημερωτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025 επισκέφθηκαν το σχολείο, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Άγγελος Καραντζάς, Παιδείας, Βασίλειος Καρβουνιάρης και Πολιτισμού- Τουρισμού, Ηλίας Καμπέρος επισκέφθηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν τους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων, για τις μικρές, αλλά ουσιαστικές καθημερινές συνήθειες που πρέπει όλοι να έχουμε ώστε να μην σπαταλάμε νερό, να φροντίζουμε τα δέντρα και τα φυτά, κ.α.
Όπως επεσήμαναν το περιβάλλον δεν είναι κάτι ξεχωριστό από εμάς, αλλά όλοι είμαστε μέρος του και εξαρτόμαστε από αυτό, γι’ αυτό και πρέπει να το προστατεύουμε”


