• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πολιτική αποκάλυψη

dytikanea by dytikanea
5 Νοεμβρίου 2024
in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ
0
Πολιτική αποκάλυψη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, τ. υπουργού

Σε μιά εποχή όπου παντού αναζητείται μια καινούργια συναρπαστική ηγετική φυσιογνωμία φαίνεται πως κάποια πράγματα αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο τους. Το αξιοπερίεργο είναι πως οι καταλυτικές εξελίξεις διαδραματίζονται στην Γερμανία. Κατι που κανένας δεν φαίνεται να περίμενε. Μια χώρα που, τα μεταπολεμικά κυρίως χρόνια, οι πολιτικές εξελίξεις προκαλούν χασμουρητά δείχνουν τα πράγματα να δημιουργείται κάτι εντελώς καινούργιο.

Η προσωπικότητα που ταράζει τα νερά κι’ αναστατώνει την κοινή γνώμη είναι η Σάρα Βάγκενεχτ. Το κόμμα της, με το καθόλου ευφάνταστο όνομα “Συμμαχία της Σάρα Βάγκενεχτ” (BSW), δείχνει να σαρώνει στις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να απειλεί την κυριαρχία του κατεστημένου (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι  Πράσινοι) και την ανεχόμενη δεξιά Εναλλακτική (Alternatif fur Deutchlsnd). Τι ξεχωρίζει το πρόσφατα συσταθεν BSW απο όλους τους άλλους; Η ιδιαίτερη πολιτική του πλατφόρμα.  Που δονει σπαντήσεις σε πολλά αδιέξοδα που ταλανίζουν τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες αλλά και η τόλμη και αθυροστομία της ηγέτιδάς του που αποφασίζει να πεί τα πράγματα με το όνομά τους και να μην χαιδεύει αυτιά.

Η “Σάρα”, όπως αποκαλείται χαιδευτικά απο τους οπαδους της που την λατρεύουν η Βάγκενεχτ εχει εισάγει μιά ασυνήθιστη αμεσότητα στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας που είναι ασύλληπτη για τους αντιπάλους της. Ολοι τους την αποκαλούν λαικίστρια, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς καταφευγουν στις γνωστές καταγγελίες περι “ακροδεξιάς”. Χωρίς πλέον να μπορούν να πείσουν πολλούς, πέραν των φανατικων τους οπαδούς. Η Σάρα προέρχεται απο την Αριστερά και πολλά από τα  επιχειρηματά της εχουν καθαρά αριστερό πρόσημο. Σε πολλούς βέβαια αυτό ηχεί οικείο και τους διευκολύνει να ομιλούν περί εθνικοσοσιαλισμού (nazionalsozialismus = nazi). Κατι όμως που όλοι της Αριστεράς είχαν φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια να καταχωνιάσουν στα βάθη της λήθης.  Πως δηλαδή οι Ναζί είχαν αριστερές – σοσιαλιστικες καταβολές. Και το θυμήθηκαν (βολικά) ξανά τώρα.

Ομως η σύγχρονη κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Η Σάρα τώρα παντρεύει ορισμένες αντιλήψεις της Αριστεράς (κοινωνική προστασία, συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάποιες παροχές σε ευπαθείς ομάδες κα) με καθαρά φιλελεύθερες αντιλήψεις (μείωση φόρων  λιγότερες κρατικές παρεμβασεις στην οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις κα) και με ριζοσπαστικες λύσεις σε καυτά τρέχοντα ζητήματα (πάταξη μουσουλμανικής διείσδυσης μεσω προσφυγικών, υποτίθεται, ροών, επίθεση στην παράνοια της κουλτούρας woke κα). Αυτο το μείγμα πολιτικής δινει σε πολυ κόσμο απαντήσεις σε ζητήματα για τα οποία αγωνιά και ανησυχεί.

Η επιτυχία της Σάρα βρίσκεται ακριβώς εκεί. Κατόρθωσε νσ συνθέσει μιά πολιτική πλατφόρμα που ακουμπάει καθημερινές ανησυχίες των πολιτών με στοιχεία αριστερής κοινωνικότητας και δεξιού ρεαλισμού. Η αναζήτηση λύσεων σε αριστερές συνθηματολογίες συνιστά πολιτική φαινάκη. Και σίγουρο διαβατήριo για πορεία σε πολιτικό αδιέξοδο.

Μήπως το μέλλον όλων βρίσκεται σε μιά παρόμοια σύνθεση;

Tags: Πολιτική αποκάλυψη
Previous Post

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μας ξανασυστήνεται ως «τρωτός άτρωτος»

Next Post

Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς – Σε εξέλιξη η φωτιά ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Next Post
Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς – Σε εξέλιξη η φωτιά ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς - Σε εξέλιξη η φωτιά ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλυπητήριο μήνυμα Τασούλα στον βασιλιά της Ισπανίας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος
  • Ν. Κακλαμάνης: Για τη Βουλή δεν υπάρχει Κ.Ο. «Συμμαχία των Ελλήνων» – Ας δηλώνουν ό,τι θέλουν
  • «Mr. Χωριάτικο»: Στην Αμφιλοχία εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του πριν από την κινηματογραφική σύλληψή του στα Ιωάννινα
  • H φωτογραφία της ημέρας
  • Στην ΕΛ.Α.Σ προσχωρεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  • Γρηγόρης Δημητριάδης: «Στο Μαξίμου είχα δύο συνεργάτες που παρακολουθούσαν την ειδησεογραφία μόνο στα τοπικά ΜΜΕ»
  • Γρηγόρης Δημητριάδης: «Στο Μαξίμου είχα δύο συνεργάτες που παρακολουθούσαν την ειδησεογραφία μόνο στα τοπικά ΜΜΕ»
  • Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας – ΦΩΤΟ
  • Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γ. Παναγιωτόπουλος στη σχολική γιορτή του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Μαζαρακίου
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη για το ΣΑ του ΟΗΕ – Στο επίκεντρο η θαλάσσια ασφάλεια
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In