• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Λ. Αυγενάκης: «Στη μάχη καταπολέμησης του ντόπινγκ»

dytikanea by dytikanea
18 Φεβρουαρίου 2021
in ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ, ΝΕΑ
0
Λ. Αυγενάκης: «Στη μάχη καταπολέμησης του ντόπινγκ»
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τη νεοσυσταθείσα «Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικούς Σκοπούς», του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Επιτροπή εξετάζει αιτήματα αθλητών σχετικά με τη χρήση, για θεραπευτικούς σκοπούς, απαγορευμένων ουσιών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και αποφασίζει για την κατ’ εξαίρεση άδεια χρήση τους, σύμφωνα με τον Κώδικα του WADA και τα διεθνή πρότυπα.

Την τριμελή Επιτροπή, βάσει του άρθρου 14 του Προεδρικού Διατάγματος  87 για τη λειτουργία του ΕΟΚΑΝ (ΦΕΚ Α’ 201, 21/10/2020), αποτελούν οι:

Γιώργος Στεφανουδάκης (Χειρουργός Ορθοπεδικός με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις και εξειδίκευση στην αθλητική τραυματολογία),
Βαγγέλης Λιάτσικος (Καθηγητής Ουρολογίας, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σχολείου Ουρολογίας)
Δημήτρης Λυκουρέσης (Φαρμακοποιός με εξειδίκευση στην παρασκευή Γαληνικών σκευασμάτων και Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την ανάγκη ευρείας κατάρτισης της αθλητικής οικογένειας για όσα προβλέπονται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών του WADA και αποφασίστηκε πλαίσιο δράσεων και θεματικών παρεμβάσεων της Επιτροπής σε πανελλαδικό επίπεδο για την πλήρη ενημέρωση αθλητών και φορέων.

«Στη μεγάλη μάχη με την –παγκόσμια- μάστιγα του ντόπινγκ, ίση και μεγαλύτερη αξία και αποτελεσματικότητα από την καταστολή και τις ποινές έχει η ενημέρωση και η πρόληψη. Μια αθλητική οικογένεια, η οποία θα είναι πλήρως καταρτισμένη και συνειδητοποιημένη, θα αποτελεί τον καταλληλότερο σύμμαχο της Πολιτείας και της κοινωνίας στην καταπολέμηση του ντόπινιγκ.

Με συνεχείς δράσεις εξωστρέφειας, λοιπόν και με αλλεπάλληλες ενημερωτικές πρωτοβουλίες, που θα διατρέξουν όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα, ο ΕΟΚΑΝ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το αμέσως προσεχές διάστημα για την ενημέρωση και την πρόληψη αθλητών, προπονητών, παραγόντων, σωματείων, όλων των αθλητικών φορέων, σε πλήρη και αρμονική συνεργασία με τον WADA.

Βαδίζουμε μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ και έχουμε ήδη αποκαταστήσει το κύρος και την εικόνα της χώρας μας, που είχαν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια, στην παγκόσμια κοινότητα αντι-ντόπινγκ», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Επιπλέον, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, όπου και θα στεγάζεται πλέον ο ΕΟΚΑΝ, εξετάστηκε η πρόοδος για την πλήρη λειτουργία του, καθώς διανύεται το μεταβατικό εξάμηνο, από το υφιστάμενο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ στην ολοκλήρωσή του ως Οργανισμού.

Ηδη, εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΚΑΝ για το 2021, ύψους 1,266 εκατ. ευρώ, ενώ με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού συγκροτήθηκε και η «Ομάδα Εργασίας για την υποστήριξη της μετάβασης του ΕΟΚΑΝ σε κατάσταση λειτουργικής ετοιμότητας», αποτελούμενη από στελέχη της ΓΓΑ και του ΕΣΚΑΝ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΚΑΝ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρος Τσούλος, ο συντονιστής του Επιστημονικού Τμήματος του ΕΣΚΑΝ, Στάθης Κουκέας, ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο αναπληρωτής του, Αλέξανδρος Κανδύλης.

Tags: Λ. Αυγενάκης: «Στη μάχη καταπολέμησης του ντόπινγκ»
Previous Post

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στη “Φλόγα”

Next Post

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης

Next Post
Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πσιτ! «Δεν μπορώ να φέρω πίσω τον Κωνσταντέλια»
  • Πάτρα: Η κινηματογραφική σύλληψη του 50χρονου καθηγητή στην Δυτική Αχαΐα-Σοκ στο χωριό-Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης-Σήμερα στον Εισαγγελέα
  • Από θαύμα σώθηκε 14χρονος που έπεσε από ύψος 4 μέτρων σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας – Πώς έγινε το περιστατικό – Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο
  • Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Η 44χρονη είχε ζητήσει τη νοσηλεία του 53χρονου σε ψυχιατρική δομή – Η σύλληψη για ενδοοικογενειακή απειλή
  • #Σε είδα!
  • #Σε είδα!
  • Πσιτ! Τί είπαν Μαρκόπουλος και Τσώκος;
  • Τιμάται την Παρασκευή ο πολιούχος του Γομοστού Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του συλλόγου
  • Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ακύρωση της θεατρικής παράστασης “Αρσέν Λουπέν”
  • Σήμερα φτιάχνουμε φανουρόπιτα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In