Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού: Παράσταση διαμαρτυρίας για τη διάβρωση των ακτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 
 

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ ΑΛΙΣΣΟΣΠαράσταση διαμαρτυρίας ανάμενεται να πραγματοποιήσουν τα μέλη του Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Αλισσού Θεώνη Κελάμη στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις 5 το απόγευμα με μοναδικό θέμα τις καταστροφές στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία. 

Όπως επισημαίνει στο dytikanea.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μπαρμπούνης η διάβρωση στην παραλία του Αλισσού απειλεί σπίτια, επαγγγελματικούς χώρους αλλά και κοινόχρηστους χώρους που με κόπο τα μέλη του Συλλόγου και οι κάτοικοι του χωριού μπόρεσαν να διαμορφώσουν για να μπορούν να δοθούν στους πολίτες. Όπως για παράδειγμα η μικρή παραλιακή πλατεία που χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπούνη η κακοκαιρία έκανε χειρότερη την κατάσταση, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια ακούν για μελέτες και έργα δεν βλέπουν… Για το λόγο αυτό, θα βρεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να ζητήσουν δεσμεύσεις από τα αρμόδια όργανα, ενώ παράλληλα ο κ. Μπαρμπούνης απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της δυτικής Αχαΐας ώστε να αντιδράσουν δυναμικά. 

Στο μεταξύ, επιστολή για τη διάβρωση της παραλιακής περιοχής στους Αλισσούς, έστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου, στον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου και στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Πρόκειται για μια … ιστορία που έρχεται από τα παλιά και έχει βαλτώσει καθώς φαίνεται να παραμένουν στα χαρτιά μελέτες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πρόσφατα, τα μέλη του Συλλόγου μαζί με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κάτω Αλισσού Θεώνη Κελάμη, επισκέφθηκαν τον κ. Αλεξόπουλο στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διάβρωσης και έλαβανα διαβεβαιώσεις ότι η Περιφέρεια θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε την επιστολή:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Κο ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΙΝ.: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, Αντιπεριφερειάρχη κο Αλεξόπουλο

Κ. Αλισσός 3 Φεβρουαρίου 2015

Κύριε Δήμαρχε,
Μετά τις ακραίες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο φλέγον θέμα της διάβρωσης των ακτών μας.
Οι κάτοικοι αγωνιούν, αφού βλέπουν ότι το φαινόμενο της διάβρωσης πλησιάζει και κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περίπου 60 μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, παραλιακά καταστήματα, αλλά και δημόσιο κτήμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως πάρκο αναψυχής και πλατεία. Στο συγκεκριμένο χώρο την καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνουμε αρκετές εκδηλώσεις για τους κατοίκους και αν η κατάσταση συνεχιστεί ο χώρος θα εξαφανίζεται.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες με την μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να διατηρηθούν τα 50μ. της ακτογραμμής (ακόμα κι αν χρειαστούν χρήματα που απορρέουν από τα ποσά που έχετε για πολιτική προστασία).
Κύριε Δήμαρχε, περιμένουμε από εσάς την παρέμβασή σας, ώστε να σωθεί η πλατεία μας.

Εκ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος
Μπαρμπούνης Δημήτριος

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ