Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της δυτικής Αχαΐας

 
 

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα σήμερα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα βραβεύτηκαν 17 παραλίες, έξι στην Αχαΐα, τρεις στην Αιτωλοακαρνανία και οκτώ στην Ηλεία.Συγκεκριμένα, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν:

Στην Αχαΐα: στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις παραλίες Καλογριά/Kalogria Beach, Λακκόπετρα/Lakopetra Beach, Νιφορέικα, Τηγάνια και στο Δήμο Αιγιαλείας στις παραλίες: Αλυκή, Διγελιώτικα.

Στην Αιτωλοακαρνανία: στο Δήμο Ναυπακτίας στις παραλίες Κάτω Βασιλική, Κρυονέρι και Ψανή.

Στην Ηλεία: στον Δήμο Πύργου Σκαφιδιά/Aldemar, στο Δήμο Ήλιδας Κουρούτα, στο Δήμο Πηνειού Αρκούδι, Βαρθολομιό και Γλύφα και στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Club Kyllini Beach, στα Λουτρά Κυλλήνης 1/ Grecotel Olympia Riviera Oasis και στα Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso.