Τη Δευτέρα στην Πάτρα η νεκροψία στη σορό του άτυχου πιλότου Παναγιώτη Κεφάλα – Συγκίνηση και στη δυτική Αχαΐα για τον ιπτάμενο «φρουρό» της Στροφυλιάς

 
 

Η σορός του 47χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοομείο Μεσολογγίου, όπου εκεί η σύζυγος του τον αναγνώρισε  και στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία η Βοήθεια».

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομία, για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του. 

Η σορός του χειριστή εντοπίστηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού μέσα στο αεροσκάφος και στην συνέχεια ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας καταγόταν από τα Ιωάννινα και είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Επίσης, ήταν μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν σε δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο. Ήταν παντρεμένος, με δυο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Το αεροσκάφος, την μοιραία Τετάρτη, έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι.

Συγκίνηση στη δυτική Αχαΐα 

O άτυχος πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας συμμετείχε στην εθελοντική ομάδα «Flying Librarians» που προσφέρει δωρεάν σεμινάρια πτήσης. Κάθε καλοκαίρι, τα μέλη της ομάδας κάνουν πτήσεις πυρανίχνευσης στη Δυτική Αχαΐα, και συγκεκριμένα πάνω από το δάσος της Στροφυλιάς και την Καλογριά, υποστηρίζοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η συγκίνηση στη δυτική Αχαΐα και στα στελέχη του δήμου, που τον γνώριζαν είναι μεγάλη, για τον άδικο χαμό του.

Σχετικό ρεπορτάζ είχε γράψει το dytikanea.gr:

«Φτερά» αποκτά ο δήμος δυτικής Αχαΐας με τους «The flying Librarians»!

Μάλιστα η συνεργασία του δήμου δυτικής Αχαΐας με τους εθελοντές της «Flying Librarians», είχε συζητηθεί και εγκριθεί και στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Νοεμβρίου.