«Φτερά» αποκτά ο δήμος δυτικής Αχαΐας με τους «The flying Librarians»!

 
 

Την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Εθελοντών Αεροπορικών Αεροδιαστημικών Υπηρεσιών «The flying Librarians» αναμένεται να ενισχύσει οικονομικά ο δήμος δυτικής Αχαΐας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να θωρακίσει όσο περισσότερο μπορεί, το φυσικό της περιβάλλον που απειλείται από τις φωτιές και τις μεγάλες καταστροφές στα φυσικά της μνημεία αλλά και τις περιουσίες των πολιτών της. Μην ξεχνάμε ότι στα διοικητικά όρια του δήμου δυτικής Αχαΐας, εντάσσεται και μεγάλο μέρος από το Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς – Κοτυχίου, προστατευόμενη περιοχή Natura.  

Το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. (Συζήτηση και Λήψη Απόφασης σχετικά με την Οικονομική Ενίσχυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Εθελοντικών Αεροπορικών και Αεροδιαστημικών Υπηρεσιών «The flying Librarians»). Την εισήγηση θα κάνει ο Αντιδήμαρχος και προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θανάσης Ραυτακόπουλος. 

Ποιοι είναι οι “ Τhe Flying Librarians”

  Η εθελοντική οργάνωση με διακριτικό τίτλο “ Τhe Flying Librarians” ιδρύθηκe το έτος 2013 και βάσει του καταστατικού της αποτελεί “Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εθελοντικών Αεροπορικών και Αεροδιαστημικών Υπηρεσιών”. Έχει έδρα την Αχαϊα και αποτελεί κοινή προσπάθεια, ιδέα και σύλληψη εθελοντών με μακρά αεροπορική και πτητική εμπειρία και χρόνια ενασχόλησης με τον ευρύτερο χώρο της αεροπορικής και αεροδιαστημικής επιστήμης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

            Σκοπός της είναι η εθελοντική προσφορά αεροπορικών υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο της πατρίδας μας, ώστε να αίρονται οι όποιες δυσκολίες προσβασιμότητας του Ελληνικού Αρχιπελαγικού περιβάλλοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο διαβίωσης των ακριτικών πληθυσμών, την προστασία του περιβάλλοντος και την εδραίωση και ταχεία διάδοση της Αεροπορικής και Αεροδιαστημικής Γνώσης και Ιδέας.

            Στα πλαίσια αυτά, οι Flying Librarians διαθέτουν τα αεροσκάφη τους σε αποστολές από αέρος επιτήρησης δασών και πυροπροστασίας, έγκαιρης προειδοποίησης καταστροφών και διαφύλαξης βιοποικιλότητας σε θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, καθώς και ήπιας από αέρος παρουσίας άνωθεν ευαίσθητων οικοσυστημάτων και περιοχών υψηλής πολιτιστικής και ιστορικής αξίας.

Ιδρυτικά μέλη των FLYING LIBRARIANS είναι Ιπτάμενοι και Μηχανικοί της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι ταυτόχρονα κατέχουν τα Ευρωπαϊκά Πτυχία Πολιτικής Αεροπορίας κατά EASA/JAR. Κατέχουν ή/και μισθώνουν ιδιωτικά αεροσκάφη γενικής αεροπορίας, τα οποία και εθελοντικά πετούν για την εκπλήρωση της εκάστοτε αποστολής των FLYING LIBRARIANS.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ 

  • Αεροεπιτήρηση Δασών και περιοχών ΝΑTURA.

  • Από αέρος συντονισμό επίγειων δυνάμεων σε κρίσεις-φυσικές καταστροφές.

  • Αερομεταφορά Υψηλών προσώπων άμεσα στο χώρο ανάγκης.

  • Αερομεταφορά διασωστών.

  • Αεροδιακομιδή ασθενών μη χρειαζόντων εντατικής θεραπείας.

  • Εντοπισμός ρύπανσης θαλασσίων, ποτάμιων υδάτων και λιμνών.

  • Εντοπισμός αγνοουμένων και ναυαγών.

  • Αερομεταφορά σε ακριτικά νησιά του Ελληνικού Αρχιπελάγους Εθελοντών μας Ιατρών για την άμεση εξυπηρέτηση πιεστικών αναγκών περίθαλψης των κατοίκων.

  • Αερομεταφορά-διανομή στα ακριτικά νησιά δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού.

  • Παροχή πτήσεων εθισμού και σεμιναριακού τύπου διδασκαλία επί αεραθλητικών ζητημάτων σε νέες και νέους παραμεθόριων περιοχών της χώρας.

Β.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ