Συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο πένες
Για τον κιμά
500 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ τσαγιού ντομάτα τριμμένη
1/2 Κ.γ κανέλα
1/3 Κ.γ μπαχάρι
1/3 Κ.γ γαρύφαλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι
Για την μπεσαμελ
1 λίτρο γάλα
3 κ.σούπας βούτυρο
200 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.

Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά.

Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να «δέσει» η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 – 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε το γάλα αφού έχουμε κρατήσει 1 φλυτζάνα,μέσα στην οποία έχουμε διαλύσει το αλεύρι.

Αφού ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι,αλατοπίπερο Κ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα κουζίνας μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Αφού πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά Κ ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά Κ το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια Κ το τέλος ρίχνουμε το κεφαλοτύρι.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά Κ στρώνουμε τα μισά σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει!

Απλώνουμε από πάνω τον κιμά,στρώνουμε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος την μπεσαμέλ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα, έως ότου ροδίσει το φαγητό στην επιφάνεια.