Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ

Οι πιο αφράτοι και τραγανοί ψαροκεφτέδες, που μας βοηθούν να εκμεταλλευτούμε και το ψωμί που περίσσεψε από την προηγουμένη.

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένου
300γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi με το ζουμάκι του
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 αβγό
1 κουτ. σούπας σόγια σος
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι
μίγμα ελαιόλαδου και καλαμποκέλαιου για το τηγάνισμα
πιπέρι

Διαδικασία

Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.

Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το αβγό, τη σόγια σος, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αφήνετε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε καλά το το λάδι, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε, γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρούτσα