«Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξεις τον κόσμο»

 
 

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Αγαπητοί Συνεργάτες στην Εκπαίδευση.

Στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι από καρδιάς σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και στους γονείς, μια καλή, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Εμείς από την πλευρά μας, όπως εδώ και οκτώ χρόνια, έτσι και αυτή την χρονιά, ως εμπλεκόμενος φορέας, θα σταθούμε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας, βοηθώντας και λύνοντας προβλήματα.

Προσωπικά πιστεύω ότι η εκπαίδευση αποτελεί, διαχρονικά, τη σημαντικότερη επένδυση κάθε σύγχρονου και δημοκρατικού κράτους.

Επίσης πιστεύω ότι δύο πρέπει να είναι οι βασικοί στόχοι της εκπαίδευσης για τα παιδιά, να τους μαθαίνει για τις ρίζες τους, από που έρχονται και τι ιστορία κουβαλούν στους ώμους τους και να τους δίνει φτερά για να μπορούν να πετάξουν το καθένα στον δικό του προορισμό.

Στην χώρα μας το εκπαιδευτικό σύστημα παρά τις ελλείψεις που έχει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να αποτελεί την κυψέλη μέσα στην οποία αναπαράγεται η γνώση, η δημιουργική και κριτική σκέψη.

Παραμένει το υγιές και φυσικό εργαστήριο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να μεταλαμπαδεύσει ξανά στις νεότερες γενιές της το αίσθημα της αισιοδοξίας και να εδραιώσει και πάλι την κοινή πεποίθηση πως σαν κοινωνία αξίζουμε πολύ περισσότερα και καλύτερα.

Τέλος να μην ξεχνάμε αυτό που είχε πει ο Νέλσον Μαντέλα ότι: «Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξεις τον κόσμο».

Καλή Σχολική Χρονιά!!!»