Η Ελένη Ταπεινού για το Μακεδονικό

Με το θάρρος της γνώμης της και το ήθος που τη διακρίνει το στέλεχος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, Ελένη Ταπεινού, εξέφρασε την άποψή της για το Μακεδονικό, απαντώντας επίσης ευγενικά σε διαφορετικές απόψεις.

Η Ελένη Ταπεινού έγραψε:

«Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν η μουσική είχε γεννηθεί όταν ο πανάρχαιος εκείνος πρόγονος μας άρχιζε να εκφράζει με ήχους τα συναισθήματα του και τις απόψεις του σε ένα πολιτισμό κατεξοχήν δημοκρατικό αδιαφορώντας αν ήταν αρμονικοί και μελωδικοί.Η μουσική υπήρξε ένα από τα μέσα ώστε να αρχίσει να φωτίζει την γη ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.Ο Όμηρος την αποκαλεί ευχή, ο Πλάτωνας λέει ότι είναι αυτή η ίδια η φιλοσοφία κι ο Αριστοτέλης την χαρακτηρίζει απόλαυση εντονότερη από την ποίηση. Έτσι ο αρχαίος Έλληνας μπόρεσε και εκδήλωσε την αιφνίδια χαρά, τον δριμύ πόνο, την κεφάτη διάθεση, την μελαγχολική ροπή, την αισιοδοξία, την απογοήτευση,την ασαφή νοσταλγία, την αυθόρμητη αγάπη, τον σφοδρό έρωτα, το φόβο και γενικά «την αντίδραση του στις πολλές και ποικίλες εξαιρετικές επιδράσεις». Εν έτη 2018 το άκουσμα ενός και μόνο πατριωτικού τραγουδιού – ενός ύμνου με το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» μας φέρνει όλα εκείνα τα αντιφατικά συναισθήματα μαζί. Από την τιμή και την υπερηφάνεια της ιστορίας μας στην λύπη ,την απελπισία και την απογοήτευση.
Θα κλείσω λοιπόν με τους στοίχους που αντιπροσωπεύουν όλους τους Έλληνες πριν τη στιγμή εκείνη που ο εθνικισμός ονομασθεί ρατσισμός και δεν μπορέσουμε να τους επαναλάβουμε στο υποτιθέμενο κράτος δικαίου που κατάφερε να μετατρέψει η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ!
Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα,
που έδιωξες τους βάρβαρους
κι ελεύθερη είσαι τώρα!
«Ησουν και θα ΄σαι ελληνική,
Ελλήνων το καμάρι,
κι εμείς τα Ελληνόπουλα
σου πλέκουμε στεφάνι
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι,
όλα κι αν τα χάσουνε
η λευτεριά τους μένει»!!!»

Η εγγονή του αείμνηστου πρώην δημάρχου Λαρίσου Νίκου Ταπεινού και κόρη του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ταπεινού, εξελέγη πρώτη σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας.