Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου: Τα σχέδια του δήμου για νερό και τσούχτρες – «Για μια πάνα έξω από τον κάδο…δυσφημίζουν την περιοχή μας»

Για το σοβαρό πρόβλημα με το νερό που έχει ήδη προβληματίσει τους κατοίκους της δυτικής Αχαΐας, για ένα ακόμη καλοκαίρι, μίλησε η βοηθός δημάρχου σε θέματα τουρισμού, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου στη συνέντευξή της στην «Π». 
Η κ. Παναγιωτοπούλου, παραδέχθηκε τη δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών από τα προβλήματα στην υδροδότηση, τονίζοντας:
«Είναι γεγονός ότι στην περιοχή μας το καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια πρόβλημα με την ποσότητα του νερού. Πιο συγκεκριμένα κατά περιόδους, και ιδίως τα Σαββατοκύριακα που οι επισκέπτες προσεγγίζουν τους 50.000, το νερό δεν επαρκεί. Έχουμε εκπονήσει ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο με εφεδρικές γεωτρήσεις. Όμως επειδή η ανοικοδόμηση και η ανάπτυξη της περιοχής είναι ραγδαία, θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, καθώς και να ολοκληρωθεί η επέκταση του φράγματος του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα. Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα έλλειψης νερού στην τουριστική περιοχή της Δυτικής Αχαΐας».
Για τις τσούχτρες, η κ. Παναγιωτοπούλου, αποκάλυψε ότι ο δήμος έχει κάνει κάποιες σκέψεις:
«Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα και από κάθε Δήμο ξεχωριστά. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές με τους αρμοδίους, έχουμε κάποιες σκέψεις. Δύσκολο και δυσεπίλυτο ζήτημα. Ευχόμαστε να είμαστε και φέτος τυχεροί».
Μεταξύ άλλων, η βοηθός δημάρχου, άσκησε κριτική και τις φωνές που βρίσκονται απέναντι στη δημοτική αρχή:
«Η Δημοτική Αρχή έθεσε από την αρχή της εκλογής της βραχυπροθέσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπροθέσμους στόχους. Παρόλο που υπάρχουν, ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις Δημοτικών Συμβούλων, που αντί να κάνουν καλοπροαίρετη κριτική και να προτείνουν λύσεις, κραυγάζουν όταν ξεμένουν κάποιες περιοχές από νερό και «διαφημίζουν» την περιοχή μας όταν μια πάνα είναι έξω από τον κάδο σκουπιδιών, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζει την Δημοτική Αρχή σε αυτό το δύσκολο έργο».