Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να ζεστένεται , ρίχνουμε το σιμυγδάλι , προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού και μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και ανήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα στην κρέμα μας ανακατεύωντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε και τις 6κ.σ βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.
Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα της κρέμας μας και ψήνουμε για περίπουε 30-40 λεπτά εώς ότου ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια της πίτας μας.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά για πείπου 10-12 λεπτά , προσέχουμε γιατί φουσκώνει …
Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία!