• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 17 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Τί θα γίνει στο Λάππα με το νερό; Ποια λύση προτάθηκε ως προσωρινή στην ανοιχτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

dytikanea by dytikanea
14 Μαΐου 2017
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Τί θα γίνει στο Λάππα με το νερό; Ποια λύση προτάθηκε ως προσωρινή στην ανοιχτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Έντονη συζήτηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Μετοχίου με θέμα το νερό στο Λάππα, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΤΚ Μετοχίου Λευτέρης Ιωσηφίδης.
Στην ανοιχτή συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Χρήστος Σκάγιας, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη,  ο βοηθός δημάρχου για την περιοχή, Άγγελος Διακάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κουνάβης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέκος Θανόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λάππα “Μελισσάνθη” Βάσω Λαγού και κάτοικοι της περιοχής.

Κοινή συνισταμένη, το μεγάλο πρόβλημα με το νερό, τις διακοπές και τη λάσπη που τρέχεις στις βρύσες, περισσότερο από 30 χρόνια. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στην οικονομική αιμορραγία να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για το μπάνιο τους. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο συνολικό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής για έργα που θα εξαλείψουν τα προβλήματα λειψυδρίας σε όλες τις περιοχές του δήμου, ενώ ακούστηκαν και προτάσεις για νέες μεθόδους άντλησης υδάτων που μπορεί να υιοθετηθούν. Επίσης, για μια ακόμη φορά, όπως και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος το πρωί της ίδιας ημέρας, ακούστηκε το πρόβλημα που προκαλούν οι δολιοφθορές στις γεωτρήσεις που υδρεύουν το Λάππα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συζητήσεις ήταν έντονες με τους πιο ψύχραιμους να παρεμβαίνουν “πυροσβεστικά”. Όπως ειπώθηκε αλλά και όπως έχει κάνει γνωστό ο δήμος, το Λάππα υδρεύεται από δύο γεωτρήσεις, οι οποίες όμως λόγω της αύξησης του πληθυσμού (και λόγω των εργατών γης), δεν επαρκούν. Παράλληλα, ακούστηκε και το πρόβλημα που παρατηρείται στο έδαφος, με τα γεωλογικά φαινόμενα να εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των γεωτρήσεων. Τον λόγο πήραν όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των πλευρών, αποφασίστηκε ως προσωρινή λύση, η ενοικίαση νέας γεώτρησης μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι έφυγαν “μουδιασμένοι” και από αυτή τη συζήτηση. Εκτιμούν ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι θα έχουν πάλι σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Άλλωστε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, απαντώντας στις ερωτήσεις για το ακανθώδες για τον δήμο, ζήτημα του νερού, είπε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν προβλήματα με τη δημοτική αρχή να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες, να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό.

Tags: ΑΧΑΙΑ ΝΕΑΔήμαρχοςΔήμοςΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑΔυτική ΑχαΐαΚάτω ΑχαΐαΛάππαΜετόχιΝερόΝΕΡΟ ΛΑΠΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΠΑΤΡΑ ΝΕΑΠΑΤΡΑ ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑΣυνεδρίασηΣύσκεψη
Previous Post

Πάτρα: Τον μαχαίρωσαν, επειδή… πείραξε μια κοπέλα!

Next Post

Αχαγιά 82: Νίκη στο “σπίτι” της για το φινάλε! Λιόνας: “Η ομάδα στέκεται σοβαρά στα πόδια της”

Next Post
Αχαγιά 82: Νίκη στο “σπίτι” της για το φινάλε! Λιόνας: “Η ομάδα στέκεται σοβαρά στα πόδια της”

Αχαγιά 82: Νίκη στο "σπίτι" της για το φινάλε! Λιόνας: "Η ομάδα στέκεται σοβαρά στα πόδια της"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Μία ακόμη μόνιμη εργαζόμενη στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας
  • Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, το Δημοτικό Στάδιο της Κάτω Αχαΐας φωτίστηκε ξανά! Δείτε ΒΙΝΤΕΟ
  • Κάτω Αχαΐα: Συνελήφθη ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας-Είναι συγγενής του θύματος-Η αφορμή για τον καυγά ανάμεσά τους
  • Κάτω Αχαΐα: Κάρφωσε στην πλάτη με δύο μαχαιριές 35χρονο μετά από καβγά – Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τον δράστη
  • Πάτρα: Πωλείται ένα από τα πιο γνωστά καφέ των Υψηλών Αλωνίων
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Δράμα στην Ηλιούπολη: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που είχε πέσει από την ταράτσα πολυκατοικίας
  • Eurovision 2026: Στον τελικό η Κύπρος με την Antigoni Buxton και το «Jalla» – Οι χώρες που προκρίθηκαν
  • e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Τελευταία μέρα πληρωμών η σημερινή
  • Σήμερα το μεσημέρι μεγάλο συλλαλητήριο για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In