• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Στην Στροφυλιά η Δίωξη Εγκλημάτων Εμπρησμού – Έρευνες σε εξέλιξη και προβληματισμοί για τα αίτια της φωτιάς – Συνεχίζεται η κατάσβεση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

dytikanea by dytikanea
4 Απριλίου 2019
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ – Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη “μάχη” των πυροσβεστών μέσα στις φλόγες
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

04|04|2019 | 11:56Πάτρα – Δυτική Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη, οι ενέργειες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στη που έπληξε το απόγευμα της Τρίτης τμήμα του προστατευόμενου δάσους.

Για τρίτη ημέρα καίγεται το δάσος της Στροφυλιάς – Η καταστροφή του προστατευόμενου οικοσυστήματος “μέσα” από φωτογραφίες

Σύμφωνα με την ενημερώση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές  επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, από το μεσημέρι της Τρίτης οπότε προκλήθηκε η πυρκαγιά επιχειρούν στην περιοχή. 

Την Τετάρτη, έφτασε στην περιοχή της Στροφυλιάς, κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτίων που προκάλεσαν τη φωτιά με τις υπόνοιες να στρέφονται στον επρησμό. Όπως έχουμε γράψει, υπάρχουν μαρτυρίες, που λένε ότι είδαν να βγαίνει καπνός από την “καρδιά” του δάσους, εκεί που όπου δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο πυκνή βλάστηση. 

Σε ότι αφορά την καταστροφή, η πυροσβεστική εκτιμά ότι “αγγίζει” τα 400 στρέμματα.

Το γεγονός, ότι η φωτιά ξέσπασε πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου) προβληματίζει ιδιαίτερα, φορείς και αρχές, σε ότι αφορά τα μέτρα επιτήρησης και ετοιμότητας.

Η Στροφυλιά,αποτελεί επίσημα υγρότοπο διεθνούς σημασίας από το 1975, σύμφωνα με τη Σύμβαση Ramsar (1971), έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, ενώ το 2009 χαρακτηρίστηκε εθνικό πάρκο και τμήμα της αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής.

Λόγω της εξαιρετικής της σημασίας αποτελεί μία από τις 29 προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες έχει συσταθεί φορέας διαχείρισης με τον νόμο 3044/2002.

Πρόκειται για μοναδικό οικοσύστημα υδάτων, δάσους και αμμόλοφων, μέσα στο οποίο ζουν και βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες είδη πουλιών, ζώων και ερπετών. Ο κύριος όγκος των νερών δημιουργεί τις λιμνοθάλασσες Κοτύχι, Πρόκοπος και Άραξος (ή Πάπα), το έλος Λάμια, τις Αλυκές Λεχαινών και μικρότερες λίμνες, εποχικά γλυκά ή αλμυρά έλη και νερόλακκους σε ξέφωτα του δάσους. Το μέρος αποτελεί χώρο υψηλής βιοποικιλότητας και στάθμευσης, διαμονής και αναπαραγωγής δεκάδων ειδών πτηνών, πολλά από τα οποία είναι μεταναστευτικά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αναπτύχθηκε το μεγαλύτερο και ωραιότερο δάσος κουκουναριάς στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, το οποίο, εκτός της μοναδικής του ομορφιάς, αποτελεί οικότοπο προτεραιότητας, ιδιαίτερα προστατευόμενο και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι καλή τύχη ότι το δάσος της κουκουναριάς δεν επλήγη από την χθεσινή πυρκαγιά, λόγω αντίθετης φοράς των ανέμων.

Δείτε ΕΔΩ συγκλονιστικές φωτογραφίες που καταγράφουν την καταστροφή. 

Previous Post

Γιατί το δάσος της Στροφυλιάς αποτελεί μία από τις 29 προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας

Next Post

Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς: Πάνω από 1500 στρέμματα καμένα – Μόνιμες απειλές για το δάσος καταπατήσεις, λαθροθηρία και λαθροϋλοτομία

Next Post
Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς: Πάνω από 1500 στρέμματα καμένα – Μόνιμες απειλές για το δάσος καταπατήσεις, λαθροθηρία και λαθροϋλοτομία

Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς: Πάνω από 1500 στρέμματα καμένα - Μόνιμες απειλές για το δάσος καταπατήσεις, λαθροθηρία και λαθροϋλοτομία

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η ασφάλεια και η ανάπτυξη στην Αχαΐα, στο επίκεντρο της συνάντησης Ζαΐμη – Τσώκου
  • Συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο εμβληματικό Κάστρο Χλεμούτσι!
  • “Λευκή Νύχτα” στην Αμαλιάδα με vintage διάθεση: Λάμψη, νοσταλγία και κομψότητα των προηγούμενων δεκαετιών!
  • 2η Βραδιά Εμπορίου στην Κάτω Αχαΐα: Προσφορές, δώρα και εκπλήξεις μετά … μουσικής! Αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Πάτρα: Θρήνος για μωράκι μόλις 8 ημερών – Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Νεογνών
  • Καλοκαιρινή Βραδιά Σινεμά στο Χαϊκάλι!
  • 2η Βραδιά Εμπορίου στην Κάτω Αχαγιά: Το εφηβικό τμήμα του συλλόγου Γομοστού θα μας ταξιδέψει χορευτικά στις μαγικές Κυκλάδες
  • Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές – Πόσα σπίτια χαρακτηρίστηκαν “κόκκινα” στην Αχαΐα
  • Αχαΐα: Σοκαριστικό περιστατικό – Οδηγός λεωφορείου υπέστη ανακοπή, έχασε τις αισθήσεις του και το όχημα έπεφτε πάνω σε άλλα ΙΧ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
  • Σε “κίτρινο συναγερμό” για φωτιά η μισή χώρα – Μεγάλη προσοχή στη Δυτ. Ελλάδα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In