• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Περισσότερα από 50 τα πρόστιμα για τις παράνομες συνδέσεις του νερού στη δυτική Αχαΐα – Αντιδράσεις και παρέμβαση της Αστυνομίας

dytikanea by dytikanea
14 Οκτωβρίου 2016
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Περισσότερα από 50 τα πρόστιμα για τις παράνομες συνδέσεις του νερού στη δυτική Αχαΐα – Αντιδράσεις και παρέμβαση της Αστυνομίας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μέχρι και η Αστυνομία παρενέβη σε αρκετές περιπτώσεις, όταν η υπηρεσία της ΔΕΥΑ Δύμης επιχείρηση να κόψει παράνομη παροχή νερού.
Αυτό επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δύμης Σπύρος Τραχάνης ο οποίος μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ, είπε ότι η κατάσταση που περιήλθε στα χέρια του με την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν χαώδης και απελπιστική.
“Ότι ήθελε ο καθένας είχε κάνει. Υπήρχε μεγάλη ασυδοσία από εκείνους κυρίως που πότιζαν μεγάλες καλλιέργειες. Ήταν λοιπόν άδικο τόσα χρόνια, να σπαταλούν με αυτό τον τρόπο το πόσιμο νερό και οι συνεπείς πολίτες να μην έχουν σταγόνα στα σπίτια τους”.
Ο κ. Τραχάνης, είπε ότι η ΔΕΥΑΔ έχει ξεκινήσει “εκστρατεία” διακοπών παράνομων συνδέσεων σε μεγάλα χωριά, όπως Λιμνοχώρι, Νιφορέικα, Πέττα, Ριόλο, Κρίνο, Περιστέρα, Αχαϊκό, Άνω και Κάτω Αλισσό, Μαζαράκι, Μετόχι, Λάππα, Αγιοβλασίτικα, Άνω Αχαγιά, Φώσταινα, Άρλα, Σαντομέρι και Πόρτες.
Περισσότερα από 50 πρόστιμα 
traxanhs-spyros-dytikanea-gr
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Σπύρος Τραχάνης 
Σύμφωνα με τον κ. Τραχάνη μέχρι σήμερα έχει ελεγχθεί το 60% των παροχών ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε περισσότερους από 50 ιδιώτες που είχαν προχωρήσει σε παράνομη σύνδεση νερού.
“Παράλληλα σε όλες αυτές τις περιοχές, μπήκαν νέα ρολόγια μέτρησης των παροχών και μάλιστα ένα ειδικό σύστημα ασφάλειας που δεν επιτρέπει την κλοπή”, συμπληρώνει ο κ. Τραχάνης.
Σε ότι αφορά τις διαμαρτυρίες για το νερό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ τόνισε ότι οι πολίτες που είναι συνεπείς έχουν δίκιο, όμως διαπίστωσε – όπως είπε στη ΓΝΩΜΗ – ότι αυτοί που διαμαρτύρονται έντονα είναι αυτοί που είχαν τις παράνομες συνδέσεις!
Ο κ. Τραχάνης είπε επίσης ότι γίνεται ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στην παροχή του νερού στη δυτική Αχαΐα, πρόβλημα το οποίο απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία.
Επανέλαβε ότι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, με τεράστιο όγκο που έπρεπε να ελεγχθεί και με λιγοστές δυνάμεις από την υπηρεσία. “Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να παίρνω χρήματα, μαζί με έναν υπάλληλο και δύο υδραυλικούς. Όμως αυτή την κατάσταση θα την σταματήσουμε”, καταλήγει ο κ. Τραχάνης.
Εντάσεις και επεισόδια 
Πολλές είναι οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δύμης, όταν η υπηρεσία επιχειρεί να διακόψει μια παράνομη παροχή.
Μάλιστα οπως αναφερει ο κ. Τραχάνης υπήρχαν περιπτώσεις, που χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. “Παρόλα αυτα, εμείς προχωρήσαμε κανονικά σε αυτό που έπρεπε να κανουμε. Νομίζω ότι στο τέλος, το καταλάβαιναν και οι ίδιοι οι πολίτες”, σημειωνει ο κ. Τραχάνης.
Η περίπτωση της Λακκόπετρας
Μια περίπτωση που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, είναι η Γκρινίτσα στην Λακκόπετρα. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τραχάνης για την έλλειψη νερού, είπε η δεξαμενη του συγκεκριμένου οικισμού βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα σπίτια και ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα.
Σε ότι αφορά τις παράνομες συνδέσεις, για τις οποίες έκανε καταγγελία ο Σύλλογος Παραλίας Λακκόπετρας στη ΓΝΩΜΗ με φωτογραφικό υλικό, ο κ. Τραχάνης υποστήριξε ότι ήταν συνδέσεις της ΔΕΥΑΔ για να βοηθήσει άλλο αγωγό ώστε να μην διακοπεί η παροχή νερού.
Tags: ΔΕΥΑ ΔΥΜΗςΔΕΥΑΔΔυτική ΑχαΐαΕΛΕΓΧΟΙΚάτω ΑχαΐαΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣΠρόστιμαΤΡΑΧΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣΎδρευσηΧΩΡΙΑ
Previous Post

“Καίει” η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Αρχίζει αύριο η διάθεση

Next Post

Wikileaks: Η αποκάλυψη για την επικοινωνία Τσίπρα – Κλίντον

Next Post
Wikileaks: Η αποκάλυψη για την επικοινωνία Τσίπρα – Κλίντον

Wikileaks: Η αποκάλυψη για την επικοινωνία Τσίπρα - Κλίντον

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Πριν να δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τα 10 μέτρα που έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους
  • Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι και τι συμβολίζει
  • Πάτρα: Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε κατάστημα εστίασης – Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Νέες προτάσεις και έργα σε συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ – Συνάντηση στο γραφείο του Γρ. Αλεξόπουλου
  • Το μήνυμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για την Πρωτομαγιά
  • ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας: Πώς ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, αποκτά πανευρωπαϊκή διάσταση
  • Cheesecake ψυγείου χωρίς ψήσιμο: Η πιο εύκολη και δροσερή συνταγή
  • Οδηγούμεθα σε νέα κρίση;
  • Πάτρα: Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In