• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πάτρα – Αθήνα σε 108 λεπτά με το νέο αυτοκινητόδρομο! – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

dytikanea by dytikanea
3 Απριλίου 2017
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Πάτρα – Αθήνα σε 108 λεπτά με το νέο αυτοκινητόδρομο! – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Λυρτσογιάννης από την ιστοσελίδα newsit.gr έκανε σήμερα το πρωί τη διαδρομή Πάτρα – Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά από τα τμήματα που έχουν παραδοθεί.

Δείτε πως περιγράφει:

“Ηταν 10 και τρία λεπτά το πρωί της Δευτέρας όταν γύρισα το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου στην Πάτρα. Αρχιζε ένα ταξίδι το οποίο έκανα για πρώτη φορά. Όχι γιατί δεν είχα ξανακάνει τη διαδρομή Πάτρα-Αθήνα άλλες φορές, αλλά διότι πρώτη φορά την έκανα στο νέο αυτοκινητόδρομο, την Ολυμπία οδό.

Τα πρώτα χιλιόμετρα τα διάνυσα σε αυτοκινητόδρομο τριών λωρίδων και είχα αρχίσει να ευχαριστιέμαι ένα άλλο ταξίδι, αλλιώτικο από όλα τα προηγούμενα.

athinapatra2.jpg

Δυστυχώς, όμως, προσγειώθηκα αρκετά γρήγορα, αφού για τα επόμενα πέντε χιλιόμετρα περίπου, βρέθηκα στο γνωστό μοτίβο της μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση γιατί γίνονταν έργα. Δεκάδες φορτηγά, σκαπτικά μηχανήματα, μπολντόζες και μηχανήματα που στρώνουν την άσφαλτο σε μία μικρή σχετικά απόσταση, προσπαθούσαν να σμικρύνουν το χρόνο, ώστε να παραδοθούν σύντομα και τα χιλιόμετρα που τώρα κατασκευάζονται, ώστε οι εκδρομείς του Πάσχα να επιστρέψουν στην Αθήνα άνετα.

athinapatra3.jpg

Πριν αρχίσω να αισθάνομαι ότι άλλη μία φορά η ελληνικά τσαπατσουλιά έκανε το θαύμα της, πλησίασα στο τούνελ της Παναγοπούλας, όπου ένας άψογος αυτοκινητόδρομος, μερικά μέτρα πιο ψηλά από τον παλιό σε οδηγεί στην είσοδο του τούνελ.

Κι΄ εκεί, ώ του θαύματος, έχεις την αίσθηση ότι δεν κυκλοφορείς στην Ελλάδα, αλλά σε κάποιο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο. Τα πέντε χιλιόμετρα του τούνελ τα διανύεις με τη σκέψη ότι επιτέλους γλιτώσαμε από ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του δρόμου.

Η ίδια αίσθηση συνεχίζεται για λίγα χιλιόμετρα μέχρι να φτάσω στις Καμάρες, όπου η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου θα καθυστερήσει κάποιες εβδομάδες.

athinapatra6.jpg

athinapatra7.jpg

Μετά τις Καμάρες όπου διανύω ένα χιλιόμετρο περίπου με τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, μπαίνω πάλι στον αυτοκινητόδρομο, οποίος παρακάμπτει το Αίγιο και σου προσφέρει ένα άνετο ταξίδι μέχρι την έξοδο για Καλάβρυτα.

Λίγο πιο κάτω συναντώ το τούνελ του Πλατάνου, το οποίο είναι το μόνο το οποίο δεν έχει ακόμα παραδοθεί στη διαδρομή από την Πάτρα ως την Κόρινθο. Για αρκετά χιλιόμετρα η διαδρομή γίνεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, αλλά εκείνο που σε εντυπωσιάζει είναι το πλήθος των οχημάτων, που εργάζονται πυρετωδώς για να παραδώσουν πριν από το Πάσχα ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο με εξαίρεση 4 με 5 σημεία, που καθυστερούν είτε γιατί βρέθηκαν αρχαία, είτε γιατί απαιτούνται δύσκολες και πρωτόγνωρες τεχνικές για να γίνουν τα έργα.

Μέχρι το Ξυλόκαστρο τα τμήματα αυτοκινητόδρομου που έχει τελειώσει, διαδέχονται άλλα υπό κατασκευή και από την Πάτρα χρειάστηκα 49 λεπτά για να διανύσω τη διαδρομή, ενώ άλλες φορές ξόδευα πάνω από μία ώρα και δέκα λεπτά.
Στο Ξυλόκαστρο τελειώνουν όλες οι δυσκολίες. Από το σημείο αυτό η οδήγηση είναι μεν προσεκτική, αλλά ξεκούραστη. Οι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση μέχρι τη διασταύρωση με την Τρίπολη και οι τρεις στη συνέχεια μέχρι την Ελευσίνα σου προσφέρουν άνεση και ασφάλεια.

Και το ταξίδι συνεχίζεται στην Αττική οδό μέχρι το δαχτυλίδι στην Κηφισίας. Και όταν φτάνω στο φανάρι στην έξοδο από την Αττική οδό, το ρολόι δείχνει 11 και 51 λεπτά. Δηλαδή η διαδρομή από την Πάτρα ως την Αθήνα έγινε σε 1 ώρα και 48 λεπτά και ασφαλώς όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα γίνεται σε λιγότερο χρόνο χωρίς να παραβιάζεται το όριο ταχύτητας”.

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΑΧΑΪΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΡΙΝΘΟΣΠΑΤΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΑΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣΠΑΤΡΑ ΝΕΑΠΑΤΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Previous Post

Άστραψαν τα … Λουσικά! “Θέλουμε το χωριό μας και τις 365 μέρες του χρόνου καθαρό” ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Post

Σύλλογος Κάτω Αλισσού: Πασχαλινό Παζάρι το Σάββατο 8 Απριλίου

Next Post
Σύλλογος Κάτω Αλισσού: Πασχαλινό Παζάρι το Σάββατο 8 Απριλίου

Σύλλογος Κάτω Αλισσού: Πασχαλινό Παζάρι το Σάββατο 8 Απριλίου

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πσιτ! Περήφανος αδελφός ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Αντωνόπουλος
  • Νίκος Οικονομόπουλος: Η αθόρυβη δωρεά χιλιάδων ευρώ του Αχαγιώτη καλλιτέχνη, για το χειρουργείο ενός μικρού παιδιού
  • Μωσαϊκό παγωτό: Η πανεύκολη συνταγή που κόβεται σαν τούρτα
  • Άδωνις Γεωργιάδης σε Παύλο Πολάκη: Καλά κάνεις και φοβάσαι, σε όσα δικαστήρια βρεθήκαμε αντιμέτωποι εγώ κέρδισα εσύ έχασες
  • “Εισβολή” αφρικανικής σκόνης σήμερα στην Αχαΐα – Δείτε τι θα συμβεί
  • Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός 30χρονος πατέρας δύο παιδιών μετά από πτώση οχήματος σε χαράδρα – ΦΩΤΟ
  • Τρεις συλλήψεις για την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας με θύμα έναν 67χρονο
  • Το Λιμενικό έσωσε 67χρονο τουρίστα που κινδύνευε να πνιγεί
  • Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ελιών στην εθνική οδό Αγρινίου – Αντιρρίου ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται ηθοποιός και παραγωγός σε δραματική σειρά για το ποδόσφαιρο
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In