• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Μεγάλο κύκλωμα σε Πελοπόννησο και Αττική, “βάφτιζε” Ελληνικές… πατάτες από το εξωτερικό! – Πόσους τόνους είχαν “σπρώξει” στην αγορά

dytikanea by dytikanea
18 Ιανουαρίου 2017
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Μεγάλο κύκλωμα σε Πελοπόννησο και Αττική, “βάφτιζε” Ελληνικές… πατάτες από το εξωτερικό! – Πόσους τόνους είχαν “σπρώξει” στην αγορά
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (5) μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέθεταν προς πώληση ποσότητες αγροτικού προϊόντος κοινοτικής προέλευσης (πατάτα), απατηλά δηλούμενο κατ΄εξακολούθηση ως προϊόν εγχώριας παραγωγής, καθώς επίσης και για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για τα – κατά  περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες και συντονισμένες έρευνες σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, ενώ επακολούθησε διασταυρωτικός έλεγχος των οικονομικών δεδομένων της εμπορικής δραστηριότητας (4) επιχειρήσεων, για τα έτη 2014 και 2015.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν από το έτος 2014, με ιεραρχική δομή και διακριτή δράση, ενώ το ρόλο των αρχηγικών μελών είχαν (2) ημεδαποί, εταίροι επιχείρησης με δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιούνταν ως «όχημα» για την «ελληνοποίηση» του προϊόντος, προβαίνοντας στην έκδοση εικονικών παραστατικών, στα οποία το προϊόν δηλώνονταν ως εγχώριας παραγωγής. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της οργάνωσης  προέβαιναν και στην επεξεργασία του προϊόντος  ώστε αυτό να προσομοιάζει εξωτερικά με αυτό της εγχώριας παραγωγής.

Στο εγκληματικό δίκτυο περιλαμβάνονται ακόμα  (3) ημεδαποί (δυο άνδρες και γυναίκα), οι οποίοι μέσω των εμπορικών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονταν, προέβαιναν στην έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές με λήπτη την εταιρεία, που άνηκε στα αρχηγικά μέλη.

Με τον τρόπο αυτό παραπλανούσαν κατ’ εξακολούθηση το καταναλωτικό κοινό που αγόραζε με ψευδή πεποίθηση το προϊόν ως εγχώριας παραγωγής, καταβάλλοντας αντίτιμο σημαντικά υψηλότερο από την εμπορική του αξία.

Κατά το Α’ τρίμηνο του έτους 2015, χρονικό διάστημα για το οποίο πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση συνολικά (497) εικονικών τιμολόγιων, αξίας 111.139,79 ευρώ, διατέθηκαν στην αγορά (282) τόνοι και (427) κιλά αγροτικού προϊόντος (πατάτας) κοινοτικής προέλευσης, απατηλά δηλούμενο ως εγχώριας παραγωγής.

Για την ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης λήφθηκαν λογιστικά αρχεία και δεδομένα από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονταν τα μέλη της οργάνωσης  και προέκυψαν οι εικονικές συναλλαγές που πραγματοποιούσαν.

Ενδεικτικά, από τον Ιανουάριο του έτους 2014 έως τον Απρίλιο του έτους 2015, η εταιρεία που διηύθυναν τα αρχηγικά μέλη:

εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας (208.777,91) ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σε (558) περιπτώσεις, ενώ
έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας (57.054,43) ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σε τουλάχιστον (43) περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι ορισμένα εκ των εικονικών φορολογικών στοιχείων, που έλαβε ή εξέδωσε η παραπάνω εταιρεία, εκδόθηκαν ή λήφθηκαν αντιστοίχως από τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονταν τα (3) μέλη της οργάνωσης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Για τις παραπάνω φορολογικές παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Επιπλέον κατά την έρευνα προέκυψε η παράνομη δραστηριότητα δημοσίου υπαλλήλου για αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία, που αφορούν άλλες υποθέσεις.

Tags: "βάφτιζε" Ελληνικές... πατάτες από το εξωτερικό! - Πόσους τόνους είχαν "σπρώξει" στην αγοράΜεγάλο κύκλωμα σε Πελοπόννησο και Αττική
Previous Post

Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”: Πήραν πετρέλαιο για το δημοτικό σχολείο του Άνω Αλισσού

Next Post

Έχασε η Αχαγιά 82 από την Πεύκη (56-73) – Σπύρος Δεράος: “Παίρνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας επάνω μου”

Next Post
Έχασε η Αχαγιά 82 από την Πεύκη (56-73) – Σπύρος Δεράος: “Παίρνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας επάνω μου”

Έχασε η Αχαγιά 82 από την Πεύκη (56-73) - Σπύρος Δεράος: "Παίρνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας επάνω μου"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Στη μάχη των Μεγάρων η Δυτική Αχαΐα – Εθελοντές του ΣΕΔΙΠ στο πύρινο μέτωπο
  • Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης με δήθεν “λογιστές” που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στην Αιγιάλεια – Κατάφεραν να αρπάξουν 169.500 ευρώ!
  • Έκκληση για οικονομική βοήθεια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών στην οικογένεια του Νικολάου Αδαμόπουλου
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • 10 Χρόνια Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» – Ένα αντάμωμα καρδιάς, μνήμης και ευγνωμοσύνης – ΦΩΤΟ
  • #Σε είδα!
  • Συγκινεί για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΤΚ Φλόκα – Ποιος θα ξεχάσει το “καιγόμαστε αδέρφια” που ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα – ΦΩΤΟ
  • Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Η απάντησή του στις “ερωτήσεις” της αντιπολίτευσης – Τί έγινε, πότε, με ποιους και πώς έσβησε έγκαιρα η μεγάλη φωτιά στο Φλόκα
  • Φίλιππας Λιάκος: Δημόσια ερωτήματα μετά τη φωτιά
  • “Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα: Η ανακοίνωση με τα πολλά “που;” την επομένη της μεγάλης φωτιάς…
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In