• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δεν τα βρήκαν οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας – Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα

dytikanea by dytikanea
26 Οκτωβρίου 2015
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Αυτά είναι τα δύο φαρμακεία ασφαλείας που λειτουργούν σήμερα στην Κάτω Αχαΐα – Λόγω της απεργίας του κλάδου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

φαρμακείο κλειστόΆκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και έτσι επιμένουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα -όπως εκτιμούν- έμειναν κλειστά όλα τα φαρμακεία της χώρας, μεταξύ αυτών και της Πάτρας. 

Μετά τη συγκέντρωση που είχαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στην υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται και αφορά -μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Όπως τονίζουν, εάν η υπουργική απόφαση δίνει τελικώς τη δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία και μη φαρμακοποιοί τότε κινδυνεύει η φαρμακευτική περίθαλψη.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς είναι η δήλωση που έκανε στο ΑΜΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμαχητί να υποστηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο την εξαθλίωση των φαρμακείων και την περίθαλψη» είπε χαρακτηριστικά.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας

Με αφορμή την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας και μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με εκπροσώπους των φαρμακοποιών, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνεχίζεται με στόχο τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη.

Στο πλευρό των φαρμακοποιών και οι φαρμακαποθηκάριοι

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παρακολουθεί με ψυχραιμία και αγωνία τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει ότι πάγια θέση του συλλόγου ήταν και παραμένει ότι το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα του επαγγέλματος δεν θα προσφέρει τίποτα στην κοινωνία. «Τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των Ελλήνων φαρμακοποιών».

Επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε διατάραξη του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αφενός εφαλτήριο για τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και αφετέρου προθάλαμο για τον ήδη συντελούμενο αφελληνισμό της παραγωγής και διανομής φαρμάκων στη χώρα μας. «Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων φαρμακοποιών» καταλήγει η ανακοίνωση των φαρμακαποθηκάριων.

Tags: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Previous Post

Κάτω Αχαΐα: Στάση εργασίας εξήγγειλαν οι γιατροί στις 3 Νοεμβρίου-Ανακοίνωση της ΕΙΝΑ-Ποια είναι τα αιτήματα

Next Post

Κατάληψη στα Δημαρχεία στις 4 Νοέμβρη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ λόγω των σκληρών μέτρων του Μνημονίου

Next Post
Διαδικασίες διαβούλευσης του Β1 Σταδίου της μελέτης του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δύμης – Δείτε αναλυτικά όλα τα στάδια

Κατάληψη στα Δημαρχεία στις 4 Νοέμβρη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ λόγω των σκληρών μέτρων του Μνημονίου

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Χατζηδάκης: Μετά την ανακοίνωση της Eurostat για το πλεόνασμα του 2025 θα εξετάσουμε περισσότερα μέτρα στήριξης
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας 11+2 βουλευτών της Ν.Δ.
  • Ανήλικος και χωρίς δίπλωμα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατάλειψε την 16χρονη στη Λιοσίων – Νέα στοιχεία
  • Πάτρα: «Χτύπησα σοβαρά» λέει θύμα ξυλοδαρμού επειδή αρνήθηκε να δώσει 20 ευρώ στον γείτονά του (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Πσιτ! Οι ισχυρές μεταγραφές και η αναζήτηση του “Μεσσία”
  • Πάτρα: 59χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών – Δεύτερο περιστατικό μετά τη τραγική κατάληξη στο Ακταίο
  • Το μυστήριο με το χρηματοκιβώτιο στα Νιφορέικα και η ληστεία στη Δυτική Αχαΐα
  • Κεφαλονιά – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τον θάνατο της Μυρτούς – «Έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας» λέει ο πατέρας της – Τι ισχυρίζεται για τον 66χρονο
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πάτρα: Αυτοκτόνησε ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στο Ακταίο-Σήμερα θα γινόταν η κηδεία της αδελφής του που ήταν δικαστικός-Έβαλε φωτιά στο σπίτι και μετά αυτοπυροβολήθηκε
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In