• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δέσμευση Ριζούλη για το ΓΕΛ στο Λάππα – Συνάντηση με Γαβρόγλου

dytikanea by dytikanea
10 Οκτωβρίου 2018
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Δέσμευση Ριζούλη για το ΓΕΛ στο Λάππα – Συνάντηση με Γαβρόγλου

oznor

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου  και συζήτησαν εκπαιδευτικά ζητήματα του Νομού Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Ριζούλης, στον Υπουργό έθεσε δύο εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, την απρόσκοπτη  λειτουργία του ΚΠΕ Κλειτορίας και την έγκριση λειτουργίας τμημάτων ΓΕΛ, στο 10ο Πάτρας και στο Λάππα Αχαΐας.

Για το ΚΠΕ Κλειτορίας δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της έδρας όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γεώργιος Γιαννόπουλος σε προηγούμενη συνάντηση. Μάλιστα από τον Υπουργό ζητήθηκε η τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ακόμη εκπαιδευτικού καθώς υπάρχουν τρεις κενές θέσεις.

Για το ζήτημα της διατήρησης των τμημάτων των ΓΕΛ ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε θετικά όπως και έγινε. Άλλωστε αποτελούσε και αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Πρωτίστως αποτελεί δικαίωση για τους μαθητές και τους γονείς των περιοχών που κινητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το θέμα. συμφωνήσουμε πως δεν χρειαζόταν να παρέλθει ένας μήνας ανησυχίας για τους μαθητές των δυο περιοχών. Όμως είναι παράδοξο από κάποιους φορείς να διαχέεται πως αποτελεί μεγάλη τους νίκη ένα ζήτημα που γνώριζαν πως θα καταλήξει θετικά, αναφέρει ο κ. Ριζούλης προσθέτοντας πως η νίκη είναι των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών.

Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση ήταν αυτή που στάθηκε στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών όταν απολύονταν εκπαιδευτικοί της τεχνολογικής εκπαίδευσης και μαθητές χαμηλών κυρίως εισοδημάτων έμεναν εκτός δυνατότητας δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Υλοποιώντας άλλωστε τη θέση μας για δημόσια εκπαίδευση, από τις πρώτες πράξεις μας ως κυβέρνηση ήταν η αποκατάσταση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαναφορά  εκπαιδευτικών στις θέσεις τους. Ανοίγουμε δημόσιες δομές δεν κλείνουμε και έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε δομές ακόμη και οριακά, προς όφελος κυρίως των μαθητών και τις δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται επιλεκτική μνήμη και κυρίως όταν αφορά στον χώρο της εκπαίδευσης, υπογραμμίζει τέλος ο κ. Ριζούλης.

Tags: Δέσμευση Ριζούλη για το ΓΕΛ στο Λάππα - Συνάντηση με Γαβρόγλου
Previous Post

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Δύμης

Next Post

Ο καιρός σήμερα στη δυτική Αχαΐα

Next Post
Ο καιρός σήμερα στη δυτική Αχαΐα

Ο καιρός σήμερα στη δυτική Αχαΐα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ν. Κεραμέως: Κανένα απολύτως θέμα περικοπής επιδόματος ανεργίας, το δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός
  • Πάτρα: Συναγερμός για γυναίκα που ανέβηκε σε ταράτσα και απειλούσε να πέσει – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)
  • Καλάβρυτα: Καταδίωξη μετά από εισβολή σε σπίτι – Εμβόλισαν περιπολικό και άλλαξαν όχημα, ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία (ΦΩΤΟ)
  • Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός 60χρονος μέσα στο σπίτι του τα μεσάνυχτα – Έρευνες από την Αστυνομία
  • Αχαΐα: Στη φυλακή 50χρονος – Τον κατήγγειλαν για βιασμό οι τρεις κόρες του και δύο ανιψιές του
  • Εθνική από “ατσάλι” και ιστορικός θρίαμβος στη Γερμανία – Έκανε το “δύο στα δύο”
  • Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου
  • 10 χρόνια A2Z School! “Γεμάτα ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και στάθηκαν δίπλα μας”
  • Πάτρα: Μεγάλο πάρτι απόψε στον μόλο Αγίου Νικολάου για τον Γιώργο Μαζωνάκη: “Να γυρίσουμε στα παλιά”
  • Εκδήλωση – παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In