• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Γκοτσούλιας για Πατρών Πύργου: Αιδώς Αργείοι!

dytikanea by dytikanea
3 Απριλίου 2015
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Διονύσης Γκοτσούλιας: “Είστε προοδευτικοί αλλά οι πράξεις σας δείχνουν το αντίθετο”
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων καικ ο επικεφαλής της Διονύσης Γκοτσούλιας, με αφορμή τις εξελίξεις στο έργο του οδικού άξονα Πατρών Πύργου επισημαίνει:

“Πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται τον τελευταίο καιρό με το ζήτημα της δημοπράτησης του εναπομείναντος και ημιτελούς στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού άξονα, ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ και φυσικά την «Νότια χάραξη».

Να θυμίσω για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα καλά όλο το πολιτικό και αυτοδιοίκητο προσωπικό του νομού εκείνης της εποχής που οι περισσότεροι υπηρετούν και σήμερα από θέσεις ευθύνης, είχαν ομόφωνα ταχτεί υπέρ της «ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ» και μάλιστα με αντίστοιχες αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων. Να επαναλάβω μονότονα και ίσως κουραστικά σε όλους, ότι στις συναντήσεις στα υπουργεία και ειδικά στην πρώτη επαφή με τον κ. Σουφλιά αλλά και με τον κ. Ρέππα τα επιχειρήματα είχαν πείσει για το δίκαιο του αιτήματος μας τους Υπουργούς, για την τεραστία καταστροφή που επέρχεται στην περιοχή, αλλά και τις επιπτώσεις στο ανθρωπογενές περιβάλλον συνολικότερα. Μάλιστα έγκαιρα είχαμε ενημερώσει ότι η νότια χάραξη θα εξυπηρετήσει και την ΒΙ.ΠΕ. , κάτι που αυτονόητα θα έπρεπε να ληφθεί υπ όψιν για αναπτυξιακούς λόγους.
Σήμερα παρατηρούμε ότι αντί να επιμένουμε στην πάγια θέση μας (ΝΟΤΙΑ ΧΑΡΑΞΗ), είναι διασκορπισμένο το πολιτικοαυτοδιοικητικό δυναμικό του νομού λες και αυτά που υποστηρίζαμε όλοι μας διαχρονικά, ήταν για τοπικιστικούς λόγους άνευ ουσίας και πήγαζαν από μια δογματική η διαστροφική αντίληψη ορισμένων.
Σήμερα εδώ που φτάσαμε ας κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια όλοι μας μιας και ανοίγει μια χαραμάδα, να διορθωθεί αυτό το τερατούργημα και να μην επιβαρυνθεί μια ολόκληρη περιοχή, για τις επόμενες εκατονταετίες, με τα σαθρά επιχειρήματα της γρήγορης κατασκευής του έργου, της επικινδυνότητας που κάνεις δεν αμφισβητεί, η του αχαρακτήριστου επιχειρήματος ότι έχει απορριφθεί η νότια χάραξη από το ΣτΕ.
Οι Βουλευτές, η Περιφέρεια, οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, Επιμελητήριο και φορείς, πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά γιατί έχουμε δίκιο, και το δίκιο έχει μια όψη με πολλά επιχειρήματα όπως:
1. Αποφεύγεται η τριχοτόμηση της περιοχής που έχει ήδη δυο οδικά και ένα σιδηροδρομικό δίκτυο, στο σύνολο τους εντός ζώνης εκατό μέτρων.
2.Η νότια χάραξη δίνει ανάσα ζωής στην περιοχή για δυο λόγους σημαντικούς για την ανάπτυξη
α) Συνδέεται με την βιομηχανική περιοχή και επομένως λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν από τους επενδυτές, είτε αυτοί δραστηριοποιούνται εκεί ή για μελλοντικούς επενδυτές.
β)Ελευθερώνεται το παραλιακό μέτωπο Πάτρα – Κάτω Αχαΐα που μέσω της εκπόνησης των ΣΧΟΟΑΠ που είναι ήδη σε εξέλιξη (Δύμης – Βραχνεΐκων) προβλέπουν παραθεριστική κατοικία, που σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ και ταυτόχρονα την παράκαμψη Κάτω Αχαΐα – Αεροδρόμιο Αράξου, δημιουργούν ένα πλέγμα πολλαπλών ευεργετικών και αναπτυξιακών δεδομένων.
3. Δημιουργείται έτσι ένα νέο διανομαρχιακό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να δοθεί στους Δήμους η δυνατότητα αξιοποίησης της Παλαιάς Εθνικής οδού Πάτρα – Πύργος, που διέρχεται μέσα από πυκνοδομημένες περιοχές, να αξιοποιηθεί σε όλο της το μήκος με πεζοδρόμια, φωτισμό, και να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος.
Ζητάμε τόσο από τους πολιτικούς αλλά και από την Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μην υποκύψουμε στα ανούσια και διληματικού τύπου γνωστά επιχειρήματα, χωρίς αιτιολογημένη τεκμηρίωση μάλιστα, που μας καλούν να υποκύψουμε.
Ζητάμε από τους σημερινούς κυβερνώντες και ιδιαίτερα τους τοπικούς βουλευτές να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο και να ξεχωρίσουν από τους προηγούμενους οι οποίοι αφού έφτιαξαν όλους τους δρόμους της πατρίδας μας, σκάβοντας όλα τα βουνά της χώρας με τεράστιο κόστος, σε δύσβατες περιοχές, κάνοντας φωτογραφικά δώρα στους Εθνικούς εργολάβους, με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις, τώρα επικαλούνται την κρίση και ζητούν σε μια περιοχή μηδενικής δυσκολίας, που υπάρχουν λύσεις, να καταστραφεί για 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ζητάτε λοιπόν με την επίκληση του δήθεν τεράστιου αυτού ποσού να μας πείσετε ότι έχετε δίκιο ενώ είμαι σίγουρος ότι ούτε και όσοι υποστηρίζετε την διαφορετική άποψη έχετε πειστεί. Ζητάτε λοιπόν από χιλιάδες ανθρώπους να υποβαθμιστούν και αυτοί και οι γενιές που έρχονται, για την αξία δυο τούνελ της Εγνατίας οδού ή Τρίπολης – Καλαμάτας, με αυτό το απαράδεκτο επιχείρημα θέλετε να μας πείσετε.
Αιδώς Αργείοι !”

Previous Post

Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης-Δείτε ον ΠΙΝΑΚΑ για τη Δυτική Αχαΐα

Next Post

Δυτική Αχαΐα: Ξεκινά η αποκατάσταση των βλαβών του Γυμνασίου Λάππα

Next Post
Δυτική Αχαΐα: Ξεκινά η αποκατάσταση των βλαβών του Γυμνασίου Λάππα

Δυτική Αχαΐα: Ξεκινά η αποκατάσταση των βλαβών του Γυμνασίου Λάππα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η Ελευθερία Γιακουμάκη πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της – Πήγε από το παράθυρο του οδηγού και την εκτέλεσε
  • «Σχέσεις online: Διατηρώντας τα παιδιά συνδεδεμένα με τη ζωή»: Ημερίδα στην Κάτω Αχαΐα την Κυριακή 26 Απριλίου
  • Τραγωδία στη Δυτική Αχαΐα: Νεκρός δικυκλιστής μετά από τροχαίο
  • Δημοσκόπηση Interview: Στο 12,2% η διαφορά της πρώτης ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, στην τρίτη θέση η Καρυστιανού
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Φοροδιαφυγή: «Πρωταθλητές» τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με 61% – Η Δυτ. Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό παραβατικότητας στην χώρα
  • Συνελήφθη ανήλικος στην Κάτω Αχαΐα για κλοπές σε σπίτια
  • Δυτική Αχαΐα: Την Τετάρτη 29 Απριλίου η λογοδοσία του Δημάρχου για Μάρτιο – Απρίλιο
  • Πάτρα: Δεν τα κατάφερε η γυναίκα που υπέστη ανακοπή μέσα σε κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου
  • Δυτική Αχαΐα – Δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού: Άμεση αποκατάσταση μετά την καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In