• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Αχαΐα: Πως στρατολογούσαν τους “σκλάβους” που εργάζονταν σε Πτηνοτροφική μονάδα κοντά στη Χαλανδρίτσα ΦΩΤΟ

dytikanea by dytikanea
12 Μαρτίου 2015
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τους εξανάγκαζαν σε εργασία χρησιμοποιώντας ψυχολογική και σωματική βία και πολλές φορές χρήση όπλων. Ο λόγος για τους δυο συλληφθέντες σε Πτηνοτροφική Μονάδα στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας, που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για τον 55χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης που φέρεται να είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για το ίδιο αδίκημα και κατά το παρελθόν και ένα 41 Ρουμάνο, υπεύθνο της μονάδας, Επιπλέον αναζητείται ένας ακόμα Ρουμάνος ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο της “στρατολόγησης” των αλλοδαπών εργατών στην χώρα μας

Στην σύλληψη των δυο ανδρών η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε μετά από καταγγελία δυο εργατών.

xalandritsa_patratora2jpg.jpg

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν χθες  το πρωί, στην Αχαΐα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο  άτομα, ένας άνδρας ηλικίας 51 ετών και ένας υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 41 ετών, για εμπορία ανθρώπων. Αναζητείται για την ίδια υπόθεση, Ρουμάνος υπήκοος, συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, διερεύνησαν καταγγελία δύο 2 υπηκόων Ρουμανίας, οι οποίοι αιτούμενοι αρωγή και προστασία, κατήγγειλαν την εργασιακή τους εκμετάλλευση από ιδιοκτήτη επιχείρησης πτηνοτροφείου στην Αχαΐα.

xalandritsa_patratora3.jpg

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο καταγγέλλοντες στις αρχές του τρέχοντος έτους, στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία, από τον αναζητούμενο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στη χώρα μας, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό, απέσπασε τη συναίνεση τους και τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα μας, για να εργαστούν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας του 51χρονου ημεδαπού στην Αχαΐα (πτηνοτροφείο).

Κατά την άφιξή τους στην Πάτρα, τους παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και τους εγκατέστησαν σε οίκημα, με άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλιπή σίτιση και παντελή έλλειψη θέρμανσης, ενώ τους εξανάγκαζαν να εργάζονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση.

xalandritsa_patratora4.jpg

Οι συλληφθέντες επιτηρούσαν συνεχώς τους αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους κατακρατούσαν με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας, χωρίς να τους καταβάλουν τις συμφωνηθείσες χρηματικές αμοιβές τους, προβαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην εργασιακή τους εκμετάλλευση. Επιπρόσθετα ο 51χρονος ημεδαπός έφερε αρκετές φορές κατά την επιτήρηση τους καραμπίνα ή πιστόλι, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους για εκφοβισμό.

xalandritsa_patratora.jpg

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ημεδαπός, ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας, μαζί με τον συλληφθέντα αλλοδαπό, χρησιμοποιούσαν συστηματικά αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο αναζητούμενος υπήκοος Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το πρωί της 11-3-2015, συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες, ενώ απελευθερώθηκαν άλλοι επτά (7) υπήκοοι Ρουμανίας, για τους οποίους προέκυψε ότι τυγχάνουν θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

Κατά τις πραγματοποιηθείσες έρευνες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

  •  Το χρηματικό ποσό του -1.595.115- ευρώ,
  •  πολυτελές ΙΧΕ αυτοκίνητο,
  •  πιστόλι με ενενήντα (90) φυσίγγια,
  •  δύο (2) κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του ημεδαπού συλληφθέντα, είχε σχηματισθεί δικογραφία για παρόμοια αδικήματα το έτος 2013.

Στα ανωτέρω θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, μέχρις ότου επαναπατριστούν ασφαλώς , σύμφωνα με επιθυμία τους και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρουμανίας στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Tags: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙΑστυνομίαΑχαίαΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑΣΚΛΑΒΟΙσύλληψηΧαλανδρίτσα
Previous Post

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος “Η ΩΛΕΝΙΑ”: Ποια είναι η θέση του δημάρχου για τη μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου στου “Φλόκα”;

Next Post

Δυτική Αχαΐα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες-Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Next Post

Δυτική Αχαΐα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες-Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Τραγωδία στη Δυτική Αχαΐα: Νεκρός δικυκλιστής μετά από τροχαίο
  • Δημοσκόπηση Interview: Στο 12,2% η διαφορά της πρώτης ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, στην τρίτη θέση η Καρυστιανού
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Φοροδιαφυγή: «Πρωταθλητές» τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με 61% – Η Δυτ. Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό παραβατικότητας στην χώρα
  • Συνελήφθη ανήλικος στην Κάτω Αχαΐα για κλοπές σε σπίτια
  • Δυτική Αχαΐα: Την Τετάρτη 29 Απριλίου η λογοδοσία του Δημάρχου για Μάρτιο – Απρίλιο
  • Πάτρα: Δεν τα κατάφερε η γυναίκα που υπέστη ανακοπή μέσα σε κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου
  • Δυτική Αχαΐα – Δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού: Άμεση αποκατάσταση μετά την καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων
  • Δυτική Αχαΐα: Συνεχείς παρεμβάσεις για να περιοριστούν τα προβλήματα υδροδότησης
  • Πσιτ! Ποιος από τους δύο;
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In