Στη Βουλή η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό για το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας κατέθεσε ο αχαιός βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας καλύπτει μια περιοχή 28.000 κατοίκων,  αριθμός ο οποίος πολλαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της τουριστικής κίνησης της περιοχής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας Αχαΐας τέσσερα άτομα από το Νοσηλευτικό Προσωπικό, χωρίς δυστυχώς να αντικατασταθούν, παρά τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν, όπως ρητά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Οι εν λόγω μετακινήσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα και κενά στο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα, μετά τα ως άνω αναφερόμενα, να αδυνατούν να καλυφθούν πλήρως όλες οι απαραίτητες βάρδιες.

Συνεπώς, είναι αναγκαία όχι μόνο η άμεση αντικατάσταση των ατόμων που μετακινήθηκαν, αλλά και η ταυτόχρονη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, το οποίο είναι πλήρως αποδυναμωμένο, με το αναγκαίο και απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύει να προχωρήσει σε άμεση αντικατάσταση των τεσσάρων ατόμων που μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας;
Ποια τα σχέδια του Υπουργείου ώστε να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό;

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Πρόσφατα άρθρα