• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πρόστιμα και πειθαρχικές ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους που καπνίζουν

dytikanea by dytikanea
15 Μαρτίου 2017
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Πρόστιμα και πειθαρχικές ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους που καπνίζουν
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως τα 500 ευρώ αλλά και με αυστηρότερες ποινές που αποφασίζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, θα βρεθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιμένουν να καπνίζουν στους χώρους δουλειάς τους. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Ανδρέας Ξανθού που δημοσιεύθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο  αναφορικά με το Δημόσιο, «απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους παρακάτω αναφερόμενους χώρους:

α. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λπ.). Επίσης σε χώρους εργασίας που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στους χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σταθμών λεωφορείων, επιβατικών σταθμών λιμένων κ.λ.π.) και στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής καθώς και στα παντός είδους κυλικεία.

Οι κυρώσεις

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σχετικά με την «επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για την παράβαση των διατάξεων απαγόρευσης χρήσης προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ΟΤΑ, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τους υπαλλήλους νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στους χώρους που είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, συνίσταται σε επίπληξη η οποία καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελό του υπαλλήλου και επιβάλλεται και πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση. Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ίδιου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ιδίου Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου έως το ανώτερο εκ του νόμου 3868/2010 προβλεπόμενο ποσό», προστίθεται.

Και η εγκύκλιος καταλήγει: «Σε ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθέντων όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών , από εξαιρετική δυστροπία αρνούνται να συμμορφωθούν ή Προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικώς να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται επιβολή έτι αυστηρότερων πειθαρχικών ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο οφείλει να συγκαλείται ταχύτατα προκειμένου να επιληφθεί των συγκεκριμένων παραβάσεων.»

Να σημειωθεί ότι ο νόμος 3868_2010 στον οποίο αναφέρεται η εγκύκλιος προβλέπει «σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.»

Tags: Πρόστιμα αλλά και πειθαρχικές ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους που καπνίζουν
Previous Post

Capital controls: Κίνδυνος μείωσης των αναλήψεων από τους λογαριασμούς των τραπεζών

Next Post

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τη νέα της σύνθεση – Ποια θέματα θα συζητηθούν

Next Post
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής: Άδειες για νέες επιχειρήσεις

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τη νέα της σύνθεση - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Στην παράταξη του Δημάρχου ο Θανάσης Πέππας – Αλεξόπουλος: “Δεν περιορίστηκε στον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, αλλά επέλεξε να συμμετέχει, να προτείνει, να διεκδικεί”
  • Τελικοί πίνακες κατάταξης και προσληπτέων καθαριστριών για τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας
  • Πσιτ! Όταν το “I love Alykes” έγινε viral…
  • Οι 250 στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας: Οι επικρατέστεροι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
  • Γαλατόπιτα με πλούσια γεύση
  • Εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη το Αρχαίο Θέατρο Στράτου – Αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Ν. Ρωμανός για Α. Τσίπρα: «Πώς κουνάς τη σημαία της διαφάνειας όταν έχεις μηδενική διαφάνεια;»
  • Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Έως 1.939 ευρώ τον μήνα η ενίσχυση
  • Πσιτ! Ποιος είναι ο Αντιδήμαρχος που έσωσε γατάκι
  • Ο ΟΛΠΑ Α.Ε. καλωσορίζει το κρουαζιερόπλοιο VidantaWorld’s Elegant στο λιμάνι της Πάτρας
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In