Δύσκολη νύχτα πέρασαν στην Αχαΐα και Ηλεία από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε να τις πλήττει από την Πέμπτη την περιοχή. Δρόμοι, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, κάτοικοι εγκλωβίστηκαν – όπως έγραψε το dytikanea.gr – καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια καταστράφηκαν, ενώ οι κατολισθήσεις και η αυξημένη συσσώρευση υδάτων προκαλούν και σήμερα σοβαρά προβλήματα. .
Στο μεταξύ την κήρυξη της Αχαΐας και της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ με αυτό το αίτημα συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου δυτικής Αχαΐας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα προβλήματα στην κυκόλοφορία των οχημάτων λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων καταγράφονται στα παρακάτω σημεία:

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον δήμο Δυτικής Αχαΐας οι μεγαλύτερες ζημιές παρατηρούνται:
Στη Δημοτική Ενότητα Λαρίσου και ειδικότερα στα Τ.Δ. Καγκάδι, Απιδεώνα, Άραξο, Μετόχι, Λάππα, Λακκόπετρα, Ματαράγκα, Μιχόι, Άγ. Νικόλαο Σπάτρα και Βουπράσιο.
Στη Δημοτική Ενότητα Μόβρης και ειδικότερα στα Τ.Δ. Σαγέικα, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Μποντέικα, Λιμνοχώρι και Καλαμάκι.
Στη Δημοτική Ενότητα Δύμης και ειδικότερα στα Τ.Δ. Αλυκές, τοποθεσία «Μάνα» παραλίας Κ. Αχαίας, αντλιοστάσιο Κ. Αχαίας, Τ.Κ. Κάτω Αλισσού και Αλισσού στους οικισμούς Φλόκα, Ζησιμέικα, Λουσικά, Σπαλιαρέικα και στη ΒΙ.ΠΕ.
Στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν:
Στα Δ.Κ. Λεχαινών, Βάρδας, Κάστρου
Στα Τ.Δ. Ανδραβίδας, Στρουσίου, Σταφιδοκάμπου, Αετοράχης, Κεπελέτου, Κουρτεσίου, Μανωλάδας, Νεάπολης, Νέας Μανωλάδας, Νησίου, Ξενιών, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αρετής, Μέλισσας, Μπορσίου και Μυρσίνης.