Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύσει ο Σύλλογος Παραλίας Καλαμακίου Κ. Αχαΐας σχετικά την έκταση που έχει λάβει η διάβρωση στην περιοχή.
Εκτός από το Καλαμάκι, στο “κόκκινο” σύμφωνα με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικόλαου, είναι οι παραλίες Νιφορείκων, Αλυκών και Αλισσού. Σε αυτές τις περιοχές ελοχεύει ο κίνδυνος να κλείσουν μεγάλες τουριστικές μονάδες, καθώς η παραλία έχει … εξαφανιστεί.
Έκκληση απηύθυνε ο κ. Νικολάου και στην προχθεσινή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος συνηγόρησε στο ότι άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την πολυπλοκότητα των υπηρεσιών που, “βαλτώνουν” έργα, τα οποία αφορούν άμεσες ανάγκες της Περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη μακρά διαδικασία που διέπει τις μελέτες και το “βουνό” από αιτήσεις, έγγραφα και αποφάσεις που πρέπει να συνυπολογιστούν. Ωστόσο συμφωνήθηκε άμεσα, να προωθηθεί το ακανθώδες ζήτημα για την ακτογραμμή της δυτικής Αχαΐας και όχι μόνο, ενώ ορίστηκε και νέα ραντεβού, όπου εκεί θα συσκεφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, προκειμένου να βγει άμεσα λευκός καπνός. Για τη διάβρωση των ακτών, διαμαρτύρεται έντονα το Καλαμάκι, όπου έχει “χάσει” την παραλία του, ενώ και ο Αλισσός μέσω του Συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος” έχει πραγματοποιήσει πολλές φορές συναντήσεις με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Το ίδιο σοβαρό πρόβλημα συναντάμε στις Αλυκές και τα Νιφορέικα, όπου η παραλία έχει “φαγωθεί” σε τέτοιο σημείο, ώστε χάθηκε ο δρόμος, ενώ δεν απέχει και πολύ σε ορισμένα σημεία να μην υπάρχει ίχνος… παραλίας!
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ